Billede af den nordiske ølhave i botanisk have

Den Nordiske Ølhave

Ølbrygning

Øl bygger på en lang, rig og vigtig tradition i de nordiske lande. Fra vikingernes øl til moderne nordiske opskrifter har brygmestre anvendt et stort udvalg af planter til at skabe karakteristiske og velsmagende drikkevarer, som er unikke for denne del af verden.

Billede fra den nordiske ølhave i botanisk haveI den nordiske ølhaven viser vi mange historiske såvel som moderne planter anvendt i nordisk ølbrygning. Her kan du udforske mangfoldigheden af planter – lægge mærke til deres former, farver og dufte – og blive klogere på, hvad øl er, og hvordan opskrifter og smag har ændret sig gennem tiden.

Samarbejde med Carlsberg Laboratorium

Billede af den nordiske ølhave i botanisk haveDen nye nordiske ølhave i Botanisk Have er blevet til i et tæt samarbejde mellem Carlsberg Laboratorium og botanikere fra Statens Naturhistoriske Museum, som Botanisk Have hører under.

- Vi ved en masse om byg, og har kortlagt bygplantens gener. Nu vil vi vide mere om humleplanten. Vores mål med at deltage i samarbejdet med Statens Naturhistoriske Museum er at samle viden og genindføre humledyrkning og humlearvl i Norden, siger Ilka Braumann, projektansvarlig for humle på Carlsberg Laboratorium. Hun tilføjer:

- Anvendelsen af unikke nordiske humlesorter og andre planter som smagsstoffer er med til at give forbrugerne en unik og autentisk øloplevelse.

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Botanisk Have
Gothersgade 128
1123 København K
Tlf: 22 83 65 97

Åbningstider og entré

Se kort over Botanisk Have

Følg med på Facebook

Hele sommeren kan du følge Den nye nordiske ølhave blomstre op i Botanisk Have samt på vores Facebook-side, hvor vi løbende vil bringe nyt om ølhavens udvikling.

Pressebilleder

Billede som linker videre til pressebilleder af den nordiske ølhave

Rundvisning i Botanisk Have

Billede af rundvisninger i botanisk have

Støttet af:


Augustinusfonden logo
Carlsbergs mindelegat logo