Mammut fra Danmarks dyreverden igennem 20.000

Danmarks dyreverden igennem 20.000 år

Udstillingen er åben frem til 23. oktober 2022.

Permanent udstilling

Den store mammut er bare et af de dyr, du møder på turen gennem Danmarks forhistoriske dyreverden. Udstillingen former sig som en tidsrejse gennem 20.000 år - fra sidste istids mammutsteppe til nutidens kultursteppe. Andre unikke fund i udstillingen er forhistoriske danske dyr som f.eks. kæmpehjort og urokse.

Udstillingen viser også ægte knogler, kranier og gevirer af rådyr, vildsvin og kronhjort fra forskellige danske moser fra perioden 7-4.000 f.Kr.

Du finder blandt andet det komplette skelet af en uroksetyr udgravet af Zoologisk Museum i en mose i Odsherred. Sammen med skelettet fandt man 15 flintespidser liggende tæt ind til knoglerne i dyrets bagparti. Flintespidserne repræsenterer pile, der var skudt ind i tyren. Jagten mislykkedes, tyren undslap sine forfølgere, men druknede i Prejlerup-søen.

Komplet skelet af urokse
Komplet skelet af urokse, 7.400 f.Kr.

Ishavets pattedyr

I slutningen af istiden, for en 17.-18.000 år siden, opstod et hav vest og syd for isranden med storis og drivende isbjerge. I aflejringer fra dette hav er fundet knoglerester af sæl, hvalros, isbjørn og hval. I udstillingen kan du blandt andet se dette hele skelet af en ringsæl og lænde- og halshvirvler af grønlandshval.

Ishavets pattedyr - skelet af ringsæl og lænde- og halshvirvler af grønlandshval
Skelet af ringsæl og lænde- og halshvirvler af grønlandshval fra sidste istid.

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Zoologisk Museum
Universitetsparken 15
2100 København Ø
Tlf: 22 83 63 55

Åbningstider og entré

For skoler og gymnasier

Tag klassen med på Zoologisk Museum og bliv klogere på evolution, dyreliv og naturhistoriske metoder. 

Læs mere her...