14. januar 2022

Video fra Statens Naturhistoriske Museum udvalgt som en af de smukkeste fortællinger på internettet

Ny video

Video fra Statens Naturhistoriske Museum udvalgt som en af de smukkeste fortællinger på internettet

Letter to a Cycad from Natural History Museum Denmark on Vimeo.

Når du kommer på besøg i Palmehuset, kan du se, at ved hver plante står et lille skilt - en uanselig lille metalplade, der kort oplyser om navn, årstal og hvor den kommer fra. I det midterste hus i Palmehuset ud for bassinet står, hvad der formodentlig er verdens ældste koglepalme. På det lille metalskilt står der ‘p1842’, som fortæller at palmen blev plantet i København i 1842. Siden da har den levet side om side med generationer af københavnere.

Koglepalmen blev oprindelig plantet ved Charlottenborg, hvor Botaniske Have lå på dette tidspunkt. Siden blev den flyttet på hestekærre til Palmehuset, som blev åbnet i 1874, hvor den står i dag. Nu er den 180 år gamle plante hovedperson i en ny film, der fortæller om palmens spændende rejse fra Mexico til Danmark. I filmen er det en fiktiv stemme af botanikeren Frederik Liebmann (1813-1856), der fortæller om hans forunderlige rejse sammen med koglepalmen. En poetisk historie om naturens skønhed og skrøbelighed, og som kan opleves i 360 grader.

Filmen er lagt på Vimeo, en af verdens største videoplatforme, hvor der bliver uploadet 350.000 videoer hver eneste dag. Hver uge udvælger videotjenestens medarbejdere en lille håndfuld film, som de mener skiller sig ud i sin fortælling – de såkaldte ’Staff Picks’. Og her finder man filmen ’Letter to Cycad’, som er det engelske navn for koglepalmen.

Se filmen Letter to a Cycad på Vimeo

Se ugens Staff Picks på Vimeo

Se filmen på Youtube

Fakta

Filmen er en 360 graders animation, som museet har skabt i samarbejde med Darkmatters og komponist Rasmus Zwicki.

Filmen er finansieret af KU og IARU – der er et internationalt samarbejde mellem 10 universiteter i verden – som en del af IARU’s Virtual Museum Tours-projekt. Læs mere p堠http://www.iaruni.org.