23. juni 2016

Sæt tænderne i seks museer

Parkmuseerne

Snart vil Københavns nykronede isdronning gøre det muligt at smage sig gennem seks museers samlinger af kunst, kronjuveler, sjældne planter og filmklassikere. Hibiscus og lavendel-nougat er nogle af de utraditionelle ingredienser på iskortet.

Hvordan smager kunst og kronjuveler? Velsmag og gastronomiske eksperimenter stod øverst på dagsordenen, da ismager Cathrine Østerberg begav sig ud i et usædvanligt samarbejde med museumskvarteret Parkmuseerne. Resultatet er en stribe overraskende ingredienser og smagskombinationer. Lavendel-nougat møder grønne krydderurter i Botanisk Haves sorbet. Hibiscus, pistacienødder og dadelsirup blandes i Davids Samlings mellemøstligt inspirerede is, og rosenvand og Yuzu-frugt går hånd i hånd i Rosenborgs mandelmælks-is.

Gastronomisk talent blev
fascineret af museumsskatte

Cathrine Østerberg, der står bag Østerberg Ice Cream, er normalt ikke en flittig museumsgæst, men gennem samarbejdet fik hun øjnene op for museernes enorme skatkammer af spændende historier. De inspirerende oplevelser spændte over Christian d. 4’s kongelige hof, østens bazarstemning, det dunkle biografmørke, en cigarrygende kunstsamler, beroligende blomsterdufte og flere århundreders kunst. Det kræver dog et særligt talent at omsætte museer til velsmagende is – et talent hun blev hædret for, da hun i april modtog Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom.

Fakta


6 MUSEER – 6 IS

En serie af seks unikke is-varianter er resultatet af et usædvanligt samarbejde mellem Østerberg Ice Cream og museumskvarteret Parkmuseerne. Hver smagsvariant er inspireret af ét af kvarterets seks museer, og de seks unikke is kan smages til august, når to af museerne, Cinemateket og Statens Museum for Kunst, byder velkommen til Open Air biograf og SMK Fridays.

  • Open Air i Kgs. Have 1.-2. august 2016
  • SMK Fridays 26. august 2016

KontaktLouise Trier
(4.-8. juli + 27. juli-26. august)
Sekretariatsleder, Parkmuseernes Sekretariat
Mail: lot@parkmuseerne.dk 
Mobil: (+45) 2552 7175

Cathrine Østerberg (9.-26. juli)
Direktør, Østerberg Ice Cream
Mail: cathrine@osterberg.dk
Mobil: (+45) 2530 1140