18. januar 2011

Nyt naturhistorisk museum sigter mod stjernerne

Ny udstilling

Statens Naturhistoriske Museum kan takket være en generøs donation på 22,5 millioner kroner fra Arbejdsmarkedets Feriefond påbegynde arbejdet med den første store udstilling til det nye naturhistoriske museum ved Botanisk Have. Udstillingen VERDENSRUMMET.

Det er Statens Naturhistoriske Museums ambition, at det nye museum ved Botanisk Have, der forventes at åbne i 2018, ikke alene skal byde på flere udstillinger, end museet har i dag, men også på store og ambitiøse udstillinger i et størrelsesforhold, man ikke tidligere har set i Danmark.

"Det er vores ambition at skabe et nyt museum, der er blandt de ti bedste naturhistoriske museer i verden, og det kræver store, nyskabende udstillinger som VERDENSRUMMET. VERDENSRUMMET er den første af en række store udstillinger, der skal udvikles til det nye museum, og vi er derfor meget taknemmelige for Arbejdsmarkedets Feriefonds støtte, som med deres donation bakker op om vores høje ambitionsniveau", siger Hanne Strager, formidlingschef på Statens Naturhistoriske Museum.

Udstillingen VERDENSRUMMET tager udgangspunkt i museets samlinger af meteoritter og bliver en vandring fra solen forbi de forskellige planeter med kurs mod den yderste kant i vores solsystem. Udstillingen nøjes ikke med at fortælle, hvad vi ved, den vil også illustrere forskellige videnskabelige metoder og trækker både på viden fra museets forskere og genstande fra samlingerne.

Netop denne kombination af viden og oplevelse i stort format var baggrunden for, at Arbejdsmarkedets Feriefond valgte at gå ind i finansieringen af udstillingen.

"Udstillingen VERDENSRUMMET kombinerer det bedste fra den traditionelle museumsverden med et stort fascinerende oplevelsesunivers, som appellerer bredt. Det giver mulighed for både lærerige og sjove oplevelser for de besøgende", siger Nina Löwe Krarup, direktør hos Arbejdsmarkedets Feriefond.

Yderligere oplysninger fås hos:

Formidlingschef Hanne Strager, Statens Naturhistoriske Museum, tlf.: 35 32 44 47, mobil 28 75 10 62eller e-mail: hstrager@snm.ku.dk

Fakta:

Statens Naturhistoriske Museum er en del af Københavns Universitet og består i dag af Geologisk Museum, Zoologisk Museum og Botanisk Have. Museet ligger spredt på forskellige adresser rundt om i København, men skal samles i en række eksisterende og nye bygninger omkring Botanisk Have. Det nye Statens Naturhistoriske Museum forventes at stå klar i 2016.

Udstillingen VERDENSRUMMET. En vandring i VERDENSRUMMET bliver en vandring fra solen forbi de forskellige planeter med kurs mod den yderste kant af vores solsystem.
Rumvandring
Illustration: Statens Naturhistoriske Museum og James Norton.

Solen
Illustration: Statens Naturhistoriske Museum/Birgitte Rubæk og NASA.