Hvorfor gør vi det?

Ved at studere myrearterne og deres kostvaner kan vi blive klogere på store og komplekse ting som miljø og klimaforandringer.
I filmen her kan du møde Myrejagtens forsker Julie Koch Sheard og høre hvad hun bruger de indsamlede myredata og myrer til, og hvorfor det er så vigtigt.

Myrejagten er et Citizen Science projekt hvor danskere i alle aldre hjælper forskerne på Statens Naturhistoriske Museum. I projektet er både deltagere og forskere blevet meget klogere på myrerne.
 
Deltagere i Myrejagten har hjulpet forskerne med at undersøge myrernes kostvaner ved at udsætte lokkemad og tælle antallet af myrer ved hver slags lokkemad.
Gennem indsendelse af indsamlede myrer har alle myrejagtens deltagere bidraget til ny viden omkring de mange forskellige myrearter i Danmark.

Alle de indsamlede myredata er samlet i en database, så forskerne fremadrettet kan undersøge myrernes foretrukne føde i Danmark, og sammenligne med myrer i hele verden.
Alle andre kan også følge med i eksperimentet og se alle deltageres myrefund og resultater i databasen.
De indsendte myrer er blevet artsbestemt af forskerne og indgår nu i Statens Naturhistoriske Museums entomologiske samling.