Billede af abekranie

MENNESKEDYRET

3D-læringsprogrammet Menneskedyret er nu tilbage i en ny udgave, der fungerer med de fleste browsere. Menneskedyret er relanceret sammen med en opdatering af det øvrige baggrundsmateriale og lærervejledning.

Menneskedyret er et online undervisningsredskab om menneskets evolution og slægtskab. Menneskedyret omfatter en række ressourcer, som du og din klasse kan kombinere og bruge til at lære mere om menneskets udvikling og relation til forhistoriske og nutidige slægtninge.

Dine elever vil gennem praktiske øvelser bruge autentiske videnskabelige metoder til at lære om begreber som tilpasning, artsdannelse, slægtstræ, fossiler og datering af fossiler. Menneskedyret kan også bruges til undervisning i fysiologi, genetik og molekylærbiologi.

På siden finder I:

  • 3D-læringsprogram til undersøgelse og sammenligning af kranier fra menneske, chimpanse og to forhistoriske menneskearter. Med programmet kan eleverne måle og beskrive forskelle og ligheder mellem de forskellige arter og bruge deres observationer til at komme med svar på spørgsmål om menneskets udvikling og slægtskab.
  • Videoguide til hvordan 3D-programmet bruges
  • 3 prisvindende dokumentarfilm, som tager jer med ind i dissektionshallen på Statens Naturhistoriske Museum og under huden på en død chimpanse. Her vil I lære om de ligheder og forskelle, der er mellem os mennesker og vores nærmeste slægtninge menneskeaberne.
  • Faktaark med information om de fire arter som kan undersøges i 3D-programmet og link til videre læsning.
  • Faktaark om menneskeaber med information om menneskeaber.
  • Viden om menneskets udvikling, relation til de øvrige primater, forskning i fossiler og evolutionsteorien generelt.
  • Lærervejledning med gode råd til hvordan materialerne kan bruges og baggrundsinformation, der kan understøtte arbejdet med 3D-programmets opgaver i klassen.

Støtte og samarbejde

Menneskedyret er blevet til i samarbejde med MOEF og Kulturstyrelsen.

logo kulturstyrelsen

 

Prisvinder 2013

Prisvinder 2013