Pragtbiller

FORSKERDATA – brug ægte data i naturfagsundervisningen


Forskerdata er en 
interaktiv portal med autentisk data, som kan bruges direkte i den eksisterende undervisning i naturfagene og matematik på mellemtrinnet og i udskolingen.

Forskerdata vil åbne forskningen for skolerne – og skolerne for forskningen. Med ægte naturvidenskabelige forskningsdata vil projektet styrke autenticitet, aktualitet og relevans i matematikundervisningen for både lærere og elever. Portalen vil samtidig understøtte arbejdet med data på tværs af naturfagene.

Forskerdata tilgængeliggør autentiske og nye data, der sammen med små film tager eleverne med ind i forskningens maskinrum – i felten og i laboratoriet, hvor ny viden bliver til. Platformens let tilgængelige opgaveformuleringer, lektionsplaner og perspektiverende spørgsmål inviterer både lærere og elever til at arbejde undersøgelsesbaseret med autentiske og relevante datasæt, problemstillinger og temaer.

På den gratis portal kan skoleelever og deres lærere dykke ned i temaerne, som forskerne selv introducerer via korte videoer. Videoen nedenfor er introduktionsvideoen til temaet 'Landsvalen', og på Forskerdata.dk kan skoleklasser se endnu flere.

Hvad siger lærerne?

Kontakt

Vil du vide mere om FORSKERDATA?

Skriv til projektleder Marie Rathcke Lillemark

Støttet af

FORSKERDATA er udviklet med støtte fra Børne- og Undervisningsministeriets udlodningsmidler.

Logo UVM