Hvorfor gør vi det?

Ved at studere myrearterne og deres kostvaner kan vi blive klogere på store og komplekse ting som miljø og klimaforandringer.
I filmen her kan du møde Myrejagtens forsker Julie Koch Sheard og høre hvad hun bruger dine myredata og dine indsamlede myrer til, og hvorfor det er så vigtigt.

Myrejagten er et Citizen Science projekt hvor du hjælper forskerne på Statens Naturhistoriske Museum. I projektet bliver både du og forskerne meget klogere på myrerne.
 
I Myrejagten hjælper du forskerne med at undersøge myrernes kostvaner ved at udsætte lokkemad og tælle antallet af myrer ved hver slags lokkemad.

Du hjælper også forskerne med viden omkring de mange forskellige myrearter i Danmark når du sender dine myrer ind til videre undersøgelser hos forskerne.

Alle de indsamlede myredata bliver samlet i en database, så forskerne kan undersøge myrernes foretrukne føde i Danmark, og sammenligne med myrer i hele verden.
Når du deltager i Myrejagten kan du også følge med i eksperimentet og se både dine og alle andre deltageres myrefund og resultater.
De indsendte myrer vil blive artsbestemt af forskerne og efterfølgende indgå i Statens Naturhistoriske Museums entomologiske samling.