Dinosaurfamilier

FASCINATION, FORESTILLING OG VIDEN

Tag klassen med på Geologisk Museum og oplev udstillingen Dinosaurfamilier.

Dinosaurer levede på jorden for millioner af år siden, og efterlod sig kun få spor. Alligevel kan videnskaben i dag ud fra fund af for eksempel fossiler, fodspor eller æggeskaller beskrive dinosaurerne og deres liv i forbavsende detaljer.

I udstilling Dinosaurfamilier på Geologisk Museum kan vi alle give vores indre dinosaurfascination frit løb blandt ægte fossiler og virkelighedstro rekonstruktioner. 

Find oplysninger om åbningstider, billetpriser og andet praktisk her.

Undervisningstilbud
I Skoletjenesten sætter vi fokus på, hvordan videnskabsfolk arbejder med ekspeditioner, genstande og undersøgelser for at nå frem til den store viden vi i dag har om for eksempel dinosaurer. Derfor har vi to undervisningstilbud på Geologisk Museum. 

0. - 2. klasser kan bestille forløbet Ekspedition jorden rundt. Undervisingsforløbet handler om videnskabelige ekspeditioner og det som de bringer hjem til museet. En videnskabelig ekspedition tog for mange år siden forstenede dinosauræg med hjem fra Mongoliet. Æggene kan I se i udstillingen. Læs om tilbuddet og tilmeld klassen her.  

7. - 10. klasse kan bestille forløbet Evolution - Fra Dinosauer til fugl. Undervisingsforløbet handler om hvordan fuglene har udviklet sig - og hvad har de udviklet sig fra. Læs om tilbuddet og tilmeld klassen her.

Gymnasieklasser kan også bestille forløbet Evolution - Fra Dinosaur til Fugl. Læs mere her. 

Besøg på egen hånd
Besøger du Dinosaurfamilier med 3.-6. klasse, har vi udviklet et materiale, du kan benytte til at skabe en rød tråd gennem besøget. Med materialet Dinosaurdele skal eleverne udarbejde detaljerede billedebeskrivelser af udstillingsgenstande og knytte egne ord og fagord til deres observationer.

Du printe elevark og en lærevejledning direkte fra hjemmesiden. I lærevejledningen kan du finde forslag til temaer, som du og dine elever kan arbejde videre med efter museumsbesøget.

Observation og beskrivelse på museet er udviklet til elever fra 3. - 6. klasse.