Børnehaver er meget velkomne på Statens Naturhistoriske Museum.
Besøg bedes meldt ind på forhånd, senest mandag morgen i ugen for besøget.

Se billetpriser og andre praktiske forhold her. 

ZOOLOGISK MUSEUM kan I møde dyr fra hele verden. Vi har alt fra de mindste til de største og I kan både se på udstoppede dyr, dyre-skeletter, spritpræparater, dyr på nål samt modeller af dyr og kranier.
Se de aktuelle udstillinger her. Til de mindste anbefaler vi især udstillingen Pol til Pol hvor I kommer igennem forskellige klimazoner med forskelligt dyreliv som børnene helt sikkert kender. Her finder I både løver, pingviner og regnskovsfugle.
Se aktivitetsmuligheder her. Vi anbefaler især Naturhistorisk Laboratorium hvor I kan komme helt tæt på dyrene når I møder vores udstoppede klappedyr og vores kraniesamling.
Til Børnehaver tilbyder vi særligt Film – Pigen og Hvalen på Zoologisk Museum (Kræver særlig booking via linket).
For inspiration til jeres besøg kan I evt. se vores materialer og faglige artikler udviklet til grundskolen. Se fx 'Observation på Zoologisk Museum', 'Beskriv Verden', 'Den lille naturlog' og 'Faglige tekster og skeletter, hvaler og mammutter'.

I BOTANISK HAVE er der mange og forskelligartede planter og blomster at se på. På stenhøjen midt i haven kan I gå hele vejen til toppen og nyde udsigten. Langs søen kan I kigge efter efter dyrelivet, her er både fugle, fisk og insekter - og hvis I er heldige på de lune dage ser I måske en snog, en salamander eller en sumpskildpadde.
Se de aktuelle udstillinger her. I Palmehuset kan I mærke tropernes anderledes dufte og temperaturer samt finde en lang række af planterne bag maden vi spiser. I sommerfuglehuset (i sommerhalvåret) kan I se på de smukke sommerfugle og deres fantastiske forvandling fra larve til sommerfugl.
Læs mere om planterne i væksthusene og på friland her.
Se mere om hvordan I kan opleve haven her. Her finder I også et oversigtskort over haven.
For inspiration til jeres besøg kan I evt. se vores materialer og faglige artikler udviklet til grundskolen. Se fx 'Den lille naturlog', 'Fugle i byen', 'Tegn i haven', 'Undervis i naturen', 'Naturen i byen' og 'Beskriv Verden'.

GEOLOGISK MUSEUM byder på store samlinger af mineraler i mange farver og former. Her kan I finde sten i alverdens farver og former samt smykkesten og flouroserende sten. På Geologisk Museum kan I også besøge Statens Naturhistoriske Museums særudstillinger.
Se de aktuelle udstillinger her. (OBS besøg på særudstillingen om Tristan Otto kræver booking. Booking-mulighed tilgår i marts.)
For inspiration til jeres besøg kan I evt. se vores materialer og faglige artikler udviklet til grundskolen. Se fx 'Observation på Geologisk Museum', 'Meteoritter skolemateriale', 'Beskriv Verden' og 'Den lille naturlog'.