07. januar 2020

Rekordbesøg på Statens Naturhistoriske Museum

Besøgstal

2019 blev et stort rekordår for Statens Naturhistoriske Museum med 314.000 museumsgæster.

Kronprinsesse Mary åbner udstillingen Fashioned from Nature sammen med Henrik C. Wegener, rektor for Københavns Universitet, og professor Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum (yderst til venstre). Foto: Birgitte Rubæk, Statens Naturhistoriske Museum

- Det er tredje år i træk, at vi slår publikumsrekord. Vi har aldrig haft så mange besøgende på museet, og vi kan tydeligt mærke en øget interesse for naturhistoriske kvalitetsoplevelser. Som det nationale museum for naturen løfter vi et særligt ansvar over for den danske befolkning og er derfor særligt glade for, at publikum tager så godt imod vores udstillinger, siger professor Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum.

 Klimaforandringer, bæredygtighed og tab af biodiversitet er nogle af de emner, der fylder meget hos både danske og internationale besøgende. Der er brug for steder, hvor samfundsengagement og store oplevelser går hånd i hånd. En ambitiøs strategi med spændende og videnskabeligt velforankrede udstillinger har banet vejen for at nå endnu bredere ud.

 - På Statens Naturhistoriske Museum får man ordentlig besked. Det mærker vi et kæmpe behov for i befolkningen. Vi har udviklet et åbent museumsrum med mange forskellige tilbud, der inviterer til både dialog og fordybelse. Det er resultatet af en målrettet indsats, hvor vi samarbejder med nogle af de bedste museer i verden for at skabe enestående museumsoplevelser for alle, siger Peter C. Kjærgaard.

 Statens Naturhistoriske Museums særudstillingsprogram er udviklet i samarbejde med de naturhistoriske museer i Berlin, Paris, London og Oxford, samt Victoria and Albert Museum i London.

T. rex Tristan Otto kommer til København i april 2020. Foto: Frederik Wolff Nisbeth Teglhus, Statens Naturhistoriske Museum

 Selv om der aldrig har været så mange besøgende som i 2019, håber museets chef for udstillinger og publikum Juliette M. Fritsch, at 2020 kan blive et nyt rekordår for museet.

 - Vi bygger et nyt museum, der skal stå færdigt i 2023 og har travlt med at lave udstillinger til åbningen. Men vi har tilrettelagt et helt fantastisk særudstillingsprogram indtil da. Lige nu har vi meteoritter på programmet, og til april åbner vi for Tristan Otto, dinosaurernes konge, og giver for første gang nogensinde den danske befolkning mulighed for at opleve et ægte Tyrannosaurus rex fossil i virkeligheden. Vi mærker allerede nu en overvældende interesse og glæder os til at invitere alle indenfor til nye, store museumsoplevelser, siger Juliette M. Fritsch.

I 2023 står et nyt museumsbyggeri færdigt i Botanisk Have, der samler alle museumsoplevelser under et tag. Det forventes, at det nye museum vil have 400.000 besøgende om året. Med 314.000 besøgende i 2019 er Statens Naturhistoriske Museum allerede godt på vej.