23. november 2023

Blomster og knaldperler

Spørgsmål

Kære Natureksperterne, Da jeg er studerende ved det Kongelige Danske Kunstakademi, står jeg overfor en udstilling hvor jeg arbejder med blomster marken. I den forbindelse er jeg i gang med at lave blomster baseret på knaldperler. Derfor er mit spørgsmål til jer, hvilken blomst minder disse to små knaldperler jer om? Gerne flere. Mvh Andreas

Hej Andreas,

Det lyder som et rigtig spændende projekt! Min første association er til lådden dueurt (Epilobium hirsutum) eller gederams (Epilobium angustifolium) grundet den rød-lilla farve og deres rørform. Begge er meget almindelige langs veje, grøfter og marker.
Afhængigt af den faktiske størrelse kunne det også ligne en blomst fra en violet kornblomst (Centaurea cyanus). Det kan man dog kun se hvis man ved hvordan en enkelt kornblomst-blomst ser ud, da de sidder meget tæt i blomsterstanden og er ret små. Kornblomst ses utrolig ofte i marker, men er oftest blå. Den violette version er forædlet og ses mest i haver som prydplanter.

Jeg håber at mit svar kan bruges, skriv endelig ind igen hvis du har andre spørgsmål. Held og lykke med dit projekt, det lyder som sagt utrolig spændende!

Mange hilsner,

Emner