8. juni 2018

Larvelignende dyr i toilettet

Bestemmelse

Det lille larve-lignende dyr er fundet i vandlåsen på vores toilet. Min bekymring er, om det kunne være noget, som kommer fra min eller min families afføring (det tror jeg nu ikke, men kan ikke helt slippe tanken!). Vores egen læge ved ikke hvad det er.

Jeg kan godt forstå at I har spærret øjnene op, hvis det er første gang I møder en Rottehale - specielt i vandlåsen på jeres toilet. Men så vidt jeg kan bedømme er der altså tale om en rottehale - det er larven som tilhører nogle arter af svirrefluer (også kaldet blomsterbier). Jeg kan umiddelbart ikke give et bud på hvilken art, men i kan jo forsøge at klække den og genindsende et billede - eller fluen selv. Rottehaler finder man meget ofte i stillestående vand med højt organisk indhold (som sikkert også er derfor I har kunnet finde den i vandlåsen), og det er derfor de har den mærkværdige snabel. Snablen hedder en siphone, som gør at larven kan ånde. Det er en smart strategi, når det kommer til overlevelse, da mange organismer, som den enten bliver ædt af eller kæmper om pladsen med, kræver højere iltindhold.  
Jeg håber at mit svar kan give ro i tankerne, da jeg kan forsikre om at larven ikke kommer fra hverken din, eller din families afføring.