23. februar 2020

Forespørgsel på kranium

BESTEMMELSE

Vi har fundet dette kranium, kan I være behjælpelig med at fortælle hvilket dyr det evt kan stamme fra? Spørger Jenny Larsen

    Det kranium I har fundet stammer fra en domesticeret hund og mere præcist en fremavlet race med trykket snude. På stykket over næsen kan det ses, at der ikke er gjort meget plads til frie luftveje og samtidig tyder tænderne på, at det har været en hund med overbid. Det er svært at vurdere størrelsen af kraniet ud fra billederne, men der er formodentligt tale om en mops eller en af de andre mindre racer med fladtrykkede næser. 

    Kraniet stammer højst sandsynligt fra en fuldvoksen hund på baggrund af hvad der ligner et fuldt tandsæt (42 tænder i alt) og manglende synlige furer i kraniet, pånær den der går tværs gennem kraniet. Der forholder sig nemlig sådan hos hvalpe og andre pattedyrs unger, at kraniet også skal være i stand til at voksne, når resten af kroppen vokser. Hvis der i dette tilfælde var tale om en hvalp, vil der være flere synlige furer mellem kraniets dele, som vil tillade hjernen at vokse.