Særrundvisning i Botanisk Have for blinde og svagsynede

Botaniske fornemmelser – lyt, mærk, duft!

Kom med på rundvisning i Botanisk Have og oplev planter fra hele verden i havens levende samling. En unik oplevelse, hvor gæsterne opfordres til at røre ved, smage og dufte til særligt udvalgte planter, mens vi bevæger os fra Danmark, forbi Middelhavets tørre klima, til de tropiske regnskove med høj luftfugtighed. Vi går på opdagelse i planternes vilde overlevelseskamp fra skovbrande, sultne dyr og menneskets påvirkning af naturen på godt og ondt.

- Denne rundvisning er særligt tilrettelagt for blinde og svagtseende, og der vil være fokus på sanser både ift. dufte, temperaturer, føle- og smagesans.

- Ruten er tilrettelagt til at tage hensyn til synshandicap, der indgår dog grusstier og brostensbelagte stier i terræn udendørs i Botanisk Have, samt dørtrin og enkelte kortere trapper indendørs i Palmehuset.

- Vi stiller ikke ledsagere til rådighed på rundvisningen. Der kan medbringes 1 gratis ledsager pr. billetkøber, der har ledsagerkort.

Køb billet

Praktisk information

Dato og tid: 13. juni 2023 kl. 16.30  – 18.30.

Varighed: 2 timer.

Antal: Deltagerantallet er sat til max 8 synshandicappede. Hver synshandicappet kan på deres billet gratis medbringe 1 ledsager, såfremt der fremvises ledsagerkort.

Mødested: Mødested er ved Botanisk Haves hovedindgang v. Nørreport, på pladsen foran Botanisk Haves blomsterbutik (Gothersgade 128, 1123 København K). Billetten skal fremvises ved fremmøde. Rundvisningen starter til tiden. Man kan ikke tilgå rundvisningen efter afgang. Der er toiletter på bagsiden af butikken.

Kørestolsbrugere kan desværre ikke deltage på rundvisningerne i Botanisk Have, da ruten går ad trapper i det fredede Palmehus og eller på stenhøjene i haven.

NB: Det er under normale omstændigheder ikke muligt at bytte eller refundere billetter til rundvisningen. Skulle arrangementet blive aflyst, får du direkte besked via mail fra Billetto, og vi refunderer automatisk billetprisen.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på rundvisning@snm.ku.dk

 

Om Botanisk Have – et levende museum

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i 1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København.

Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.