Spiselige planter 

FAMILIERUNDVISNING I BOTANISK HAVE

Vi sætter alle sanserne i spil på denne familierundvisning, hvor vi ser, dufter og smager på spiselige planter i Botanisk Have. Undervejs lærer vi også nogle af naturens giftige arter at kende. Til slut laver I jeres egen avisurtepotte og planter frø eller en stikling til at tage med hjem.

Naturen er et stort spisekammer. Vi tager på børnevenlig rundvisning blandt Botanisk Haves tusindvis af vækster og dykker ned i et udvalg af de mange spiselige planter – særligt dem, du kan finde i den danske natur. Undervejs dufter, ser og smager vi på forskellige planter, og I får tips og tricks til, hvordan I kan genkende planterne, hvor de findes i naturen, og hvordan I sanker bæredygtigt. Vi ser også på nogle af de giftige planter, der er gode at kende, før I selv går ud og sanker i naturen.

Rundvisningen slutter af med, at I laver jeres egen urtepotte af avispapir og sår frø eller planter en stikling – af den spiselige slags – lige til at tage med hjem.

Billetten inkluderer adgang til Palmehuset indenfor åbningstiden på dagen for rundvisningen, så der er mulighed for at nyde plantesamlingen på egen hånd efter rundvisningen.

 

Køb billet

Klik på din foretrukne dato.

Praktisk information

Dato og tid: Søndage i april – juni 2023 kl. 10.00 – 11.30.

Varighed: 1½ time.

Målgruppe: Rundvisningen henvender sig til voksne med børn. Vi anbefaler fra 7 år og op, men alle er velkomne.

Antal: Der kan være op til 25 deltagere på en rundvisning.

Mødested: Hovedindgangen til Botanisk Have nær Nørreport Station (Gothersgade 128). Billetten skal fremvises ved fremmøde. Rundvisningen starter til tiden. Man kan ikke tilgå rundvisningen efter afgang.

Kørestolsbrugere kan desværre ikke deltage på rundvisningerne i Botanisk Have, da ruten går ad trapper i det fredede Palmehus og eller på stenhøjene i haven.

NB. Det er under normale omstændigheder ikke muligt at bytte eller refundere billetter til rundvisningen. Skulle arrangementet blive aflyst, får du direkte besked via mail fra Billetto, og vi refunderer automatisk billetprisen.

 

Om Botanisk Have – et levende museum

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i 1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København.

Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.