Nim

Aber på film: ’Project Nim’

STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM X CINEMATEKET


Videnskabshistoriker og formidlingschef Anne Katrine Gjerløff introducerer den tankevækkende dokumentar om professor Herb Terrace og chimpansen Nim.

Hvor meget kan en chimpanse lære? I dokumentarfilmen følger vi professor Herb Terrace, der i 1970’erne kaster sig ud i at lære chimpansen Nim Chimpsky at kommunikere med tegnsprog. Professoren opnåede bemærkelsesværdige resultater, men det var ikke uden problemer.

Inden filmen fortæller videnskabshistoriker og formidlingschef på museet, Anne Katrine Gjerløff, om historien bag dokumentaren, og hvordan forskningen i at lære aber tegnsprog har udviklet sig.

Det praktiske

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Billet: Billetter købes eller reserveres via Cinematekets billetsystem. Med et årskort til museet får du ca. 30% rabat på alle 'Aber på film'-arrangementer. Køb årskort.

Til dig med årskort: For at få rabat som årskortholder skal du blot reservere din billet i Cinematekets billetsystem. Billetten med rabat betaler du først i Cinematekets fysiske billetsalg, når du møder op til filmvisningen.

Se mere: ’Aber på film’ er et samarbejde mellem Statens Naturhistoriske Museum og Cinemateket i forbindelse med udstillingen ’Aber – vores vilde familie’.