Jane Goodall

Aber på film: ’Jane – chimpansernes dronning’

STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM X CINEMATEKET


Oplev den spændende film om chimpansernes dronning; Jane Goodall, med introduktion af primatekspert Mogens Trolle.

I Cinemateket kan du se det velresearchede portræt af Jane Goodall, der i mange år dokumenterede og levede blandt chimpanser i Tanzania. Inden filmen vil zoolog og primatekspert Mogens Trolle fortælle om chimpanser og bonoboers adfærd.

Dokumentaren er blevet til ud fra et omfattende arkivmateriale, der viser Goodalls studier af chimpanser fra hun flyttede til Tanzania i 1960'erne. Hun filmede blandt andet aberne, når de brugte pinde til at grave efter termitter. Dengang var den almindelige opfattelse, at mennesket er den eneste art, der bruger redskaber, så hendes optagelser skabte røre.

Det praktiske

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Billet: Billetter købes eller reserveres via Cinematekets billetsystem. Med et årskort til museet får du ca. 30% rabat på alle 'Aber på film'-arrangementer. Køb årskort.

Til dig med årskort: For at få rabat som årskortholder skal du blot reservere din billet i Cinematekets billetsystem. Billetten med rabat betaler du først i Cinematekets fysiske billetsalg, når du møder op til filmvisningen.

Se mere: ’Aber på film’ er et samarbejde mellem Statens Naturhistoriske Museum og Cinemateket i forbindelse med udstillingen ’Aber – vores vilde familie’.