gorillaer i disen

Aber på film: ’Gorillaer i disen’

STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM X CINEMATEKET


Slå dig ned i Cinematekets biografsæder og hør museets ekspert i primater fortælle om gorillaer inden filmvisningen af ’Gorillaer i disen’ fra 1988.

Zoolog og primatekspert Mogens Trolle indleder filmen ’Gorillaer i disen’ med et oplæg om gorillaers adfærd, og hvad forskningen har lært os om de store menneskeaber siden Dian Fosseys banebrydende feltarbejde.

I den biografiske dramafilm fra 1988 følger vi zoologen Dian Fossey, der kom til Rwanda i 1960’erne for at studere de sjældne bjerggorillaer og deres levevis. Det er en film om Fosseys kamp for abernes overlevelse mod krybskytter og bjergbønder – en kamp der ender fatalt.

Det praktiske

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Billet: Billetter købes eller reserveres via Cinematekets billetsystem. Med et årskort til museet får du ca. 30% rabat på alle 'Aber på film'-arrangementer. Køb årskort.

Til dig med årskort: For at få rabat som årskortholder skal du blot reservere din billet i Cinematekets billetsystem. Billetten med rabat betaler du først i Cinematekets fysiske billetsalg, når du møder op til filmvisningen.

Se mere: ’Aber på film’ er et samarbejde mellem Statens Naturhistoriske Museum og Cinemateket i forbindelse med udstillingen ’Aber – vores vilde familie’.