Extra rundvisning i Botanisk Have i anledning af ligblomstens blomstring

Botanisk Haves berømte ligblomst Amorphophallus titanum vokser netop nu med 10 cm. om dagen og kan springe ud når som helst. Oplev verdens største enkeltstående blomsterstand og mange andre sjældne planter fra havens samling på en forårsrundvisning i Botanisk Have og Palmehuset efter lukketid.

I naturen kan der gå helt op til 15 år mellem blomstring hos ligblomsten Amorphophallus titanum, så det er lidt af en sensation, at havens supereksemplar siden 2012 har blomstret hvert andet år. Selve blomstringen varer kun et par dage, og vi kan ikke love, hvornår planten står i fuldt flor, men selv før og efter er den yderst fascinerende med sin størrelse og særprægede bestøvningsbiologi.

Denne rundvisning vil have et særligt og længere stop ved Amorphophallus titanum men også tage dig med rundt i Botanisk Haves øvrige samling af sjældne planter fra hele verden.

Vi går på opdagelse i den romantiske have, hvor vi dufter, ser og smager på foråret. I det ikoniske Palmehus fra 1874 oplever vi også andre planter fra de tropiske egne, kaktusser og sukkulenter. Og i Sommerfuglehuset kommer vi helt tæt på de mange eksotiske sommerfugle, som flakser rundt blandt orkidéer og ananasplanter.

Endelig byder rundvisningen på en sjælden mulighed for at besøge bevaringsvæksthusene med Seidenfadens berømte orkidéer og andre sjældne plantesamlinger, som normalt ikke er tilgængelige for publikum.Køb billet


Køb din billet via Billetto.

Øvrige rundvisninger


Se øvrige datoer for rundvisning i Botanisk Have...


Praktisk information

Varighed: 1½ time.

Antal: Der kan være op til 25 deltagere på rundvisningen.

Mødested: Hovedindgangen til Botanisk Have nær Nørreport Station (Gothersgade 128). Billetten skal fremvises ved fremmøde. Rundvisningen starter til tiden. Man kan ikke tilgå rundvisningen efter afgang.

Kørestolsbrugere kan desværre ikke deltage på rundvisningerne i Botanisk Have, da ruten går ad trapper i det fredede Palmehus og eller på stenhøjene i haven.

Det er under normale omstændigheder ikke muligt at bytte eller refundere billetter til rundvisningen. Skulle arrangementet blive aflyst, får du direkte besked via mail fra Billetto, og vi refunderer automatisk billetprisen.

 

Om Botanisk Have – et levende museum

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i 1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København.

Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.