Få dit tøjdyr artsbestemt i vinterferien

Tøjdyrs-taksonomi-event for børn og deres voksne

Hvilken art er din tøjdyrskanin, din plyshund eller bamsebjørn? Tag dit yndlingstøjdyr med på Zoologisk Museum fredag i vinterferien og få det artsbestemt af vores kyndige eksperter.

Bamsezoologerne doktor Gjerløff og doktor Trolle sidder klar til at tage et taksonomisk kig på jeres medbragte tøjdyr, store som små. Tøjdyret bliver udstyret med et officielt mærkat med det latinske navn på samme måde, som vi gør med dyrene i vores videnskabelige samlinger.

Tøjdyr
På billedet ses en Raphus cucullatus (dronte), Gorilla gorilla (gorilla), Thylacinus cynocephalus (pungulv), Ornithorhynchus anatinus (næbdyr) og Architeuthis dux (kæmpeblæksprutte).


Sidste gang bamsezoologerne gæstede Zoologisk Museum var det en stor succes, og det var fantastisk at se, hvor mange forskellige (plys)dyrearter, der findes i de danske børneværelser. Særligt interessant var opdagelsen af en række helt nye arter, som hidtil har været ubeskrevne af videnskaben, herunder det lilla tretåede dansedovendyr (Bradypus disco), regnbueuglen (Bubo polychroma), sushisælen (Phoca nigiri) og den sjældne lyserøde hybrid ulve-enhjørning (Canis unicornilupus purpurata).

Bor der også en sjælden art hjemme hos dig?

Praktisk

Hvornår: Fredag 18. februar kl. 11 – 15.

Hvor: Evolutionshallen på Zoologisk Museum.

Målgruppe: Familier med børn og deres tøjdyr.

Pris: Det er gratis at få artsbestemt dit tøjdyr, når du har betalt entré til Zoologisk Museum.