Tusindben

Mit liv som professor

Foredrag med Vin & Videnskab

HENRIK ENGHOFF  Professor, zoolog, tusindbenforsker
REINHARDT MØBJERG KRISTENSEN  Professor emeritus, zoolog, meiofaunaforsker

Det skal handle om videnskabelige ekspeditioner kloden rundt i søgen efter ukendte dyr og om opdagelsen af utallige nye arter, som har været med til at gøre dem til nogle af verdens mest prominente navne inden for deres respektive forskningsfelter. De karismatiske zoologer Henrik Enghoff og Reinhardt Møbjerg Kristensen, begge professorer ved Statens Naturhistoriske Museum, har fået en hel aften til at fortælle deres inspirerende livshistorier.

Til arrangementet serveres et glas vin (inkluderet i prisen).

COVID-19: Se vores tiltag for en tryg oplevelse.

Henrik Enghoff på feltarbejde
Billedtekst: Henrik Enghoff på feltarbejde i Thailands jungle for at lede efter nye arter af tusindben. Det var netop i Thailand, at Henrik var med til at opdage ”the shocking pink dragon millipede”, der ses på hovedbilledet for arrangementet; en art som opnåede international berømmelse og endte på top 10-listen over nye arter det år.

Reinhardt i felten på Grønland
Billedtekst: Reinhardt Møbjerg Kristensen på feltarbejde i Grønland, mens han var videnskabelig leder af Arktisk Station. Fotoet er taget i 930 m højde, og i hånden holder Reinhardt en mosprøve, der skulle vise sig at indeholde fire arter af bjørnedyr, den ene helt ny for videnskaben.

PROGRAM

Henrik EnghoffTilfælde og tusindben
HENRIK ENGHOFF
Professor, zoolog, tusindbenforsker, kurator, Statens Naturhistoriske Museum

Henrik Enghoff er en af verdens førende tusindbenforskere. Han har opdaget og beskrevet over 400 nye arter af tusindben igennem sin karriere. Hans forskning har bl.a. bragt ham til Tanzania, Thailand, Tunesien, Madeira og De Kanariske Øer. Undervejs har han oven i købet været leder af Zoologisk Museum og direktør for Statens Naturhistoriske Museum.

 

 

Reinhardt Møbjerg KristensenRejser til verdens ende i søgen efter ukendte mikroskopiske dyr
REINHARDT MØBJERG KRISTENSEN 
Professor emeritus, zoolog, polarforsker, ekspeditionsleder, kurator emeritus, Statens Naturhistoriske Museum

Reinhard Møbjerg Kristensen har speciale i ”meiofaunaen”, mikroskopiske og primært marine dyr. Udover at være en af de ledende bjørnedyrforskere har han som den eneste zoolog beskrevet tre nye dyrerækker, nemlig korsetdyr, ringbærere og kæbedyr. Han har deltaget i ekspeditioner til seks af verdens kontinenter og talrige af verdenshavene, fra det Nordlige Ishav med isbryder til Afrikas ørkner og fjerne Stillehavsøer, og var leder af Galathea 3-ekspeditionen til havet omkring Salomonøerne. Et af hans mest bemærkelsesværdige projekter var at sende bjørnedyr i rummet spændt uden på en russisk rumraket.