Vild København

Guidet tur med Vild København i Botanisk Have

Tæt på naturen

Vær med, når vi inviterer til gratis guidet tur i Botanisk Have under projektet Vild København. På de guidede ture skal vi kortlægge vilde arter i den gamle have, og undervejs bliver du klogere på den vilde natur, vi lever side om side med. Under turen bruger vi den nye feltapp 'Arter' til at registrere de dyr, planter og svampe, vi støder på undervejs.

De guidede ture afholdes i forbindelse med citizen science-projektet Vild København, hvor frivillige hjælper museet med at kortlægge den vilde natur i København.

Praktisk information

Tidspunkt: 14.00 – 15.00.

Pris: De guidede ture er gratis, og du skal ikke booke billet på forhånd.

Målgruppe: Både børn og voksne kan være med.

Antal: Der kan være op til 15 deltagere på en tur, og det er efter først til mølle-princippet.

Mødested: Vi mødes ved den store meteorit i gården ved Statens Naturhistoriske Museum på Øster Voldgade 5-7. Turen starter til tiden, og man kan ikke tilgå den efter afgang.

COVID-19: Alle deltagere på turen skal fremvise et gyldigt coronapas og ID. Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og sørger for god afstand under hele turen. Se mere om, hvordan vi sikrer dig en tryg oplevelse.

Kørestolsbrugere kan godt deltage på den guidede tur.

Se øvrige datoer for guidede ture under Vild København...


Besøg Vild København på Øster Voldgade 5-7

Vild København holder i juni måned til i Naturens Hus på Statens Naturhistoriske Museum (Øster Voldgade 5-7). Inden for museets åbningstid kan alle gratis besøge Naturens Hus, og det kræver ikke billet til museet. Gæster i Naturens Hus skal kunne vise et gyldigt coronapas og ID samt bære maske.

I Naturens Hus kan du komme tæt på en række vilde dyr og planter fra museet samlinger, og du kan snakke med museets medarbejdere om Danmarks vilde natur. Formålet med Vild København er at give dig inspiration til spændende naturoplevelser samt åbne dine øjne for, hvordan arter har tilpasset sig livet mange forskellige steder. 

Naturens Hus er åbent fra onsdag 2. juni til og med den lørdag 26. juni:

  • Onsdag: 13 – 16
  • Torsdag: 13 – 16
  • Fredag: 13 – 16
  • Lørdag: 12 – 17

Om Vild København

Projektet Vild København sætter fokus på den vilde bynatur, og vi inviterer alle til at hjælpe med at undersøge den. Vi tager udgangspunkt i folks interesse og nysgerrighed for naturen, og på den måde skal vi kortlægge mere biodiversitet i København, skabe ny viden om byens natur og ikke mindst åbne folks øjne for den vilde natur, som findes alle steder omkring os.

Under Vild København kan du deltage i arrangementer på Statens Naturhistoriske Museum. Her skal vi se nærmere på de dyr og planter, du selv har fundet, og registrere dem i den nye portal for biodiversitet, 'Arter'. På den måde vil alle bliver de en del af vores forståelse af den vilde bynatur.

Et af disse arrangementer er de guidede ture under Vild København, som foregår i Botanisk Have i København. Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.