Slædehunde

Arktiske Fisker- og Fangerdage

Vær med, når vi markerer den årlige grønlandske Fisker- og Fangerdag med spændende aktiviteter for hele familien den 13. og 14. november på Zoologisk Museum.

På Zoologisk Museum fejrer vi traditionen tro den årlige grønlandske Fisker- og Fangerdag ved at sætte fokus på dyreliv og fangstliv i Arktis. Mød en levende slædehund, oplev en dissektion af et marsvin i konservatorens værksted og lær om de arktiske dyr og deres tilpasninger til det kolde klima, mens du rører ved pels, hvalbarder og skarpe tænder. Begge dage kan du også blive klogere på den grønlandske slædehundekultur og høre myter fra Grønland.

Er du nysgerrig på mere, så tag med på særrundvisning efter lukketid og kom bag kulisserne i museets hvalkælder, som normalt er lukket for publikum.

Program

Dissektion af et marsvin
Lørdag 13. november kl. 11–14 i konservatorens værksted
Konservator Abdi Hedayat dissekerer og fortæller om den lille hvalart marsvinet. Adgang til konservatorens værksted sker på skift i hold, og der er et begrænset antal pladser. Tilmelding foregår på dagen i Evolutionssalen efter først-til-mølle-princippet.

Mød en levende slædehund
Søndag 14. november kl. 13–16
Ved museets hovedindgang kan du hilse på en ægte grønlandsk slædehund og møde tidligere medlem af Slædepatruljen Sirius, Troels Mylin, der fortæller om slædehundens fantastiske egenskaber.

SPOT på den fantastiske slædehund
Begge dage kl. 10.30–15.30 i Evolutionssalen
Mød museets værter, som fortæller om slædehundens udvikling og den teknologisk avancerede hundeslædekultur.

SPOT på arktiske dyr
Begge dage kl. 10.30–11.15, 12.00–12.45 og 14.45–15.30 i Evolutionssalen
Vores værter har fundet fascinerende genstande frem fra museets samlinger. Sammen skal vi kigge på isbjørne, kuldetilpasning og hvaler. Alt foregår i børnehøjde, og der vil være masser at røre ved.

SPOT på Inuitkultur og fangerteknologi
Begge dage kl. 10.30–11.30 og 13.30–14.30 i Evolutionssalen v./ Grønlandsekspert Ivalo Olsvig

Arktisk quiz
Begge dage kl. 11 og 13 i Evolutionssalen
Kom og test din viden om dyrene i det kolde nord.

Kom bag kulisserne i museets hvalkælder
Begge dage kl. 11.30, 12.30, 13.30 og 14.30
Grib chancen for at opleve museets hvalkælder, som normalt er lukket for publikum, og hør om havets kæmper. Adgang til hvalkælderen sker på skift i hold, og der er et begrænset antal pladser. Tilmelding foregår på dagen i Evolutionssalen efter først-til-mølle-princippet.

Grønlandske myter og fangstdyr
Begge dage kl. 12.00–12.30 og 15.00–15.30 i Evolutionssalen v./ Grønlandsekspert Ivalo Olsvig

Særrundvisning i udstillingerne og hvalkælderen efter lukketid
Se mere og køb din billet til rundvisningen på forhånd via Billetto.
Billetten giver samtidig adgang til Zoologisk Museum i løbet af dagen.

Praktisk

Hvornår: Lørdag 13. november og søndag 14. november kl. 10 – 16.

Målgruppe: Fisker- og Fangerdagene har aktiviteter for både børn og voksne.

Pris: Deltagelse i aktiviteterne på museet kræver blot almindelig entrébillet eller årskort, mens særrundvisningen efter lukketid skal tilkøbes på forhånd via Billetto.

Coronapas skal fremvises i døren. Ønsker du blot at deltage i særrundvisningen efter lukketid, er coronapas ikke påkrævet. Se de gældende retningslinjer.