City Nature Challenge 2021

City Nature Challenge 2021

København er for andet år i træk med i City Nature Challenge, hvor vi skal kortlægge så mange arter af vilde dyr, planter og svampe som muligt og alle kan være med. Sidste år fandt københavnerne over 650 forskellige arter, og vi håber, at vi sammen kan finde endnu flere i år.

Målet med City Nature Challenge er at registrere og kortlægge den vilde bynatur i København. Natur er alle steder omkring os – selv i byen – og du kan finde mange og spændende arter lige der, hvor du er; i din baggård, den lokale park, ja, selv i dit eget hjem. Alle arter tæller med i City Nature Challenge så længe, de er vilde. Endda en fjer fra en fugl eller et tomt sneglehus kan registreres.

For at deltage skal du oprette en bruger på iNaturalist, tage et billede af de arter, du finder og uploade dine billeder til iNaturalist. Du behøver ikke at kende den art, som du tager billede af, iNaturalist kommer automatisk med forslag til, hvad du har set. Se på kortet her, hvilket område du skal finde arter i.

Fra 4. maj til 9. maj identificerer vi alle observationer i iNaturalist, hvor vi finder ud af, hvor mange arter vi har fundet i København.

Praktisk information

Varighed: 30. april til 3. maj 2021. Begge dage inklusive.

Hvad skal jeg finde: Vilde dyr, planter og svampe.

Sted: København og omegn.

Målgruppe: Alle kan deltage.

COVID-19: På grund af COVID-19 er City Nature Challenge i år ikke en konkurrence men et samarbejde mellem de deltagende byer. Vi opfordrer til, at du til hver tid overholder regeringens retningslinjer, og at du starter med at undersøge naturen, som findes lige der, hvor du bor. Der findes masser af spændende arter omkring os, og så længe de er vilde, så tæller de med i City Nature Challenge. Selv mos i altankassen, edderkoppen i hjørnet af din stue, planter i baggården eller husskaden i den lokale park.

Ved spørgsmål: Kontakt biolog Jonas Colling Larsen på jlarsen@snm.ku.dk

 

Om City Nature Challenge

City Nature Challenge er skabt af Natural History Museum of Los Angeles County og California Academy of Sciences og det startede som en venskabelig konkurrence mellem Los Angeles og San Fransisco i 2016 om, hvilken by der kunne finde flest vilde arter. Siden har det bredt sig til hele verden, og igennem årene er tusindevis af arter blevet registreret.

Ud over at vi skal finde ud af hvilke dyr, planter og svampe der bor og lever sammen med byboere verden over, så bidrager City Nature Challenge med vigtig data, som bruges til forskning i bynatur og biodiversitet.

Igen i år er København den eneste by der deltager i Norden, men på verdensplan er mere end 450 byer fra 40 forskellige lande tilmeldt.