Slanger og videnskab

Foredrag med Vin & Videnskab

Køb billet via Billetto.dk

BRIAN LOHSE Slangemodgiftsforsker, lektor
ARNE REDSTED RASMUSSEN Havslangeforsker, lektor
HENRIK EGEDE-LASSEN Naturfotograf, forfatter, TV-vært

Denne aften har vi samlet tre formidable historiefortællere, der alle har et helt særligt forhold til slanger: Slangegiftsforsker Brian Lohse, havslangeforsker Arne Redsted og naturfotograf Henrik Egede-Lassen. Det skal handle om forskning i modgift til slangebid, ekspeditioner til de varme lande og om udfordringerne ved at fange og håndtere giftslanger i felten.

I pausen serveres et glas vin (inkluderet i prisen).

PROGRAM

Fra slangegift til modgift
BRIAN LOHSE
Slangegiftsforsker, ph.d., lektor, Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, Københavns Universitet

Hvert år dør flere end 100.000 mennesker af slangebid, og over 400.000 får amputeret en arm eller et ben og efterlades mærket for livet. Den eneste redning er modgift i form af antistoffer, traditionelt lavet i dyr (fx heste), der er blevet immuniseret med slangegift (hvilket kan medføre kraftig allergi og død). Der er behov for bedre modgifte og nye typer af modgifte. Slangegiftsforsker Brian Lohse, der de sidste fem år har arbejdet på at udvikle syntetiske modgifte, fortæller om slangegift, modgift og udfordringerne ved at få billige modgifte ud til de lande, hvor der er allermest behov for dem, nemlig udviklingslandene.

 

 

På tur med giftige havslanger
ARNE REDSTED RASMUSSEN
Havslangeforsker, biolog, ph.d., lektor, Det Kongelige Danske Kunstakademi

Arne Redsted er en af verdens førende eksperter i havslanger, der betragtes som nogle af de giftigste dyr i verden. Han har arbejdet med havslanger i årtier og været på utallige ekspeditioner til eksotiske destinationer rundt omkring i verden for at studere og indsamle diverse arter af havslanger. I aften vil han tage os med til bl.a. Australien, Ny Guinea og Sulawesi og fortælle om sin forskning i havslangernes evolution, tilpasninger til livet under overfladen og ikke mindst gift.

 

 

Bidt af slanger
HENRIK EGEDE-LASSEN
Naturfotograf, forfatter, TV-vært

Igennem en årrække har Henrik Egede-Lassen filmet, fotograferet og håndteret slanger over alt i verden og både over og under vandet. I dette foredrag vil han fortælle om de praktiske udfordringer ved at arbejde med slanger i felten, vise fraklip og bringe os helt tæt på nogle af verdens farligste giftslanger såsom kongekobra, sort mamba og havslanger.