Virus

Virus

Foredrag med Vin & Videnskab

ANDERS FOMSGAARD  Professor, overlæge, virusforsker

Ved ankomst serveres et glas vin (inkluderet i prisen). 
Arrangementet gennemføres uden pause undervejs.

Anders Fomsgaard er en internationalt anerkendt virusforsker og leder af Virus Forskning og Udviklingslaboratoriet på Statens Serum Institut. Han har stået i spidsen for at udvikle en beredskabsvaccine mod Covid-19 og har været en af de danske eksperter, der har udtalt sig hyppigt i medierne i denne Corona-tid. Denne aften vil han give et grundigt indblik i den nyeste viden om Coronavirus-pandemien. Hvad har vi lært om, hvordan den opstod, hvordan den spreder sig, og hvordan den rammer os? Hvad gjorde vi i Danmark, og hvad kunne vi have gjort bedre? Hvor langt er man nået i udviklingen af en vaccine mod Covid-19? Kan vi regne med at vende tilbage til en nogenlunde normal verden, eller vil Covid-19 kunne komme tilbage i flere bølger? Og kan vi forvente nye pandemier i stil med Covid-19 i fremtiden?

Anders Fomsgaard, der har vundet flere priser for sin forskning, har beskæftiget sig med talrige virusser i løbet af sin karriere. Til foredraget vil han også give en overordnet introduktion til virusser og kampen imod dem krydret med personlige oplevelser fra et langt liv i felten.

COVID-19: Se vores tiltag for en tryg oplevelse.

Bag om foredragsholderen

Anders FomsgaardANDERS FOMSGAARD
Professor, overlæge, virusforsker

Overlæge og leder af Virus Forskning og Udviklingslaboratoriet, Afdeling for Virus & Mikrobiologisk Specialdiagnostik, Statens Serum Institut samt adjungeret professor på Klinisk Institut, Syddansk Universitet. Hans primære forskningsområder ligger inden for virusgener og immunologi. Modtager af Fritz Kauffmann-prisen, Wyet Scientific Prize og AIDS Fondets prize of the year, formand for Dansk Virologisk Selskab og forfatter til bogen ”Det er bare en virus” (Gyldendal 2019).