En opskrift på fremtiden: Kan vi lave sund mad til en sund planet?

Jorden kalder: Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

Kan vi lave sund mad, der kan brødføde alle på en sund planet? Svaret skal rumme både sund ernæring, lighed og bæredygtighed, og det kan være vanskeligt at balancere alle hensyn. I starten af 2019 kom EAT-Lancet-kommissionens forskere med deres bud på en klimavenlig verdensdiæt, og konklusionen var klar: Der skal mindre rødt kød på tallerkenen. Samtidig skal der skrues op for bønner, linser, bælgfrugter og nødder for at få nok proteiner, når mængderne af kød skal finde et mere bæredygtigt niveau.

Men hvordan laver man egentlig velsmagende mad ud af anbefalingerne fra EAT-Lancet her i Danmark? Og hvordan tilpasser man det til en dansk madkultur, der er præget af sine unikke råvarer og sæsonskift? Hvordan ser det gode madliv ud, når vi skal følge de officielle kostråd, reducere madspild og skære ned på rødt kød, alkohol og søde sager?

Debattører:


Ordstyrer:

  • Martin Keller, Verdensmålskonsulent i Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

 

Relateret nyhed:

University of Copenhagen leads new EU project on sustainable transformation of our food system.


Billetter:

Sættes til salg medio august 2020.

 

Om 'Jorden kalder'


FN’S VERDENSMÅL
 for bæredygtighed er en vision for sikring af klodens fremtid – men hvordan kan vi som borgere og samfund forstå og handle efter dem?

JORDEN KALDER er en serie debatarrangementer, hvor eksperter i samtale med hinanden og med publikum diskuterer, hvordan vi kan skabe en bæredygtig fremtid og give planeten sikkert videre til næste generation.

PUBLIKUM DELTAGER i debatten via deres smartphone ved at stille og like spørgsmål, der bliver vist på en storskærm.

'Jorden kalder' er tilrettelagt af Sustainability Science Center og Statens Naturhistoriske Museum.