Opdag skeletterne i klædeskabet

Event med interaktiv installation ved Fashion Revolution og studerende fra Det Kongelige Kunstakademi

I forbindelse med særudstillingen Fashioned from Nature kan du d. 27. april opleve den interaktive og informerende installation “Opdag skeletterne i klædeskabet”, som tager udgangspunkt i de kritisable arbejdsforhold, som mange tekstilarbejdere verden over lider under i dag. Her vil du finde en Mystery Box produceret af designstuderende fra KADK. Mystery Box’en vil give dig viden på en anderledes og interaktiv måde, med blandt andet gåder, der skal løses omkring modeindustriens problemstillinger.

Du kan også møde teamet bag Fashion Revolution Denmark, som vil fortælle dig mere om, hvordan og af hvem vores tøj bliver produceret. Du kan bl.a. få et indblik i hvilke processer, der er blevet gennemgået, og hvordan det har påvirket miljøet og dem, der har bearbejdet materialet undervejs.

Eventen indgår i rækken af arrangementer med fokus på mode og bæredygtighed i forbindelse med museets særudstilling Fashioned from Nature. Se hele eventprogrammet her...

Entré


Der er fri adgang med billet til museet.

Om Fashion Revolution


Den 24. april 2013 kollapsede Rana Plaza  en fabriksbygning, hvor der blev syet tøj. 1138 mennesker omkom, og over 2000 kom til skade. Dette blev den 3. største industrielle katastrofe i historien og starten på Fashion Revolution.

Fashion Revolution er i dag en global bevægelse, som arbejder for at fremme mere transparens i modeindustrien og for en industri, der bevarer og genopretter vores miljø og giver mennesker, især kvinder, en stemme. Fashion Revolution kalder på en industri, hvor værdighed i arbejdet er standarden og ikke undtagelsen.

Hvert år i april afholdes den såkaldte Fashion Revolution Week, hvor tusindvis af mennesker verden over hashtagger spørgsmålet “Who Made My Clothes" til et vilkårligt brand. Det er første trin henimod transparens i modeindustrien.