Fashionably Lates: 
Camouflage fra skyttegrav til storbyjunglen – tendenser i modens mønstre

Foredrag v./ MICHAEL A. LANGKJÆR, historiker, Ph.d. og forsker bl.a. i mode- og kostumehistorie

Hvorfor er camouflage blevet et tilbagevendende tema i nyere tids mode? Ud over at have klare associationer til militæret er camouflage-looket uløseligt forbundet med revolution, modstandskamp og det skær af mystik, som omgiver guerillaen. I aftenens foredrag guider Michael A. Langkjær os igennem camouflagens historie – fra skyttegrav til storbyjunglen.

I de senere år er den såkaldte ’by-camouflage’ (urban camouflage) især blevet brugt af afrikanske-amerikanske rock-grupper, mens kvindelige kunstnere har omfavnet stilen som et symbol på deres styrke som køn (empowerment). Samtidig gør farverigdommen og formerne i camouflage-mønstrene dem æstetisk tiltrækkende i sig selv. Camouflage er også funktionelt i outdoor og militære sammenhænge, og såkaldte ’intelligente tekstiler’ gør os nu i stand til at gå i et med vores omgivelser – ligesom det allerede længe har været tilfældet med kamæleoner og blæksprutter!

BILLETTER


Køb billetter her via Billetto.

FASHIONABLY LATES


Fashionably Lates er en foredragsrække, som er udviklet i forbindelse med sommerens store særudstilling Fashioned from Nature på Geologisk Museum. Dyk ned i modens natur i en række talks ved førende eksperter indenfor modens bæredygtighed, innovation og historie. Kombiner foredraget med et besøg i udstillingen samme dag indenfor normal åbningstid kl. 10 - 17 (mandag lukket) og få rabat på din museumsbillet.

BAG OM FOREDRAGSHOLDEREN


MICHAEL A. LANGKJÆR er historiker, Ph.d., og ansat ved Københavns Universitets Saxo Institut. Michael Langkjær forsker bl.a. i mode- og kostumehistorie med speciale i populær- og ungdomskulturers tøjstil.