Øl & Videnskab – Københavns Universitet

SNM > Kalender > Øl & Videnskab


Foto: Shutterstock

Øl & Videnskab

Foredrag med Vin & Videnskab

Udsolgt til dette arrangement

ANNELEEN KOOL (Norge) Botaniker, Naturhistorisk Museum Oslo  
HENRIK SIEGUMFELDT Mikrobiolog, lektor, Institut for Fødevarevidenskab  
PER KØLSTER Brygger, bryggeriejer, forfatter
MATTI LEINO (Sverige) Arkæolog, Stockholms Universitet

Til dette arrangement dykker vi ned i videnskaben bag øl. Vi skal høre om forskning i gær og bakteriers betydning for den gyldne drik. Vi skal på en etnobotanisk rejse tilbage i tiden og have et indblik i, hvordan den skandinaviske ølbrygning har udviklet sig igennem historien med fokus på, hvilke planter man har brugt. Og så skal vi introduceres for noget, vi kommer til at høre mere og mere om i fremtiden nemlig den hastigt voksende bevægelse Ny Nordisk Øl, der som det Nye Nordiske Køkken tager udgangspunkt i nordiske råvarer og søger inspiration i de nordiske traditioner og opskrifter.    

Øl & Videnskab afholdes i anledning af den kommende særudstilling i Botanisk Have “Nordisk øl botanisk set – Fra vikinger til bryggerier”, der åbner i maj 2018, og der bliver også lejlighed til at høre om projektet.   

I pausen hældes der naturligvis øl i glassene.

Bemærk: Anneleen Kool og Matti Leinos foredrag er på engelsk. 

PROGRAM


De gode og de onde – gær og bakterier i øl
HENRIK SIEGUMFELDT Lektor, Sektion for Mikrobiologi og Fermentering, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet

Den skandinaviske ølbrygnings historie set fra et etnobotanisk perspektiv ANNELEEN KOOL Plantesystematiker og etnobotaniker, førstelektor v. Plant Evolution and DNA Metabarcoding Research Group, Naturhistorisk Museum Oslo

Historiske svenske humleplanter – fra forskning til brygning
MATTI LEINO
Arkæolog, Stockholms Universitet, Sverige

Øllets natur: Ny Nordisk Øl 
PER KØLSTER
 Brygger, grundlægger og ejer af Kølster Malt og Øl, en af drivkræfterne bag Ny Nordisk Øl-udviklingen