På vej mod bæredygtig turisme?

Jorden kalder: Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

Udsolgt til dette arrangement

Turismen er verdens største industri og i fortsat vækst. De fleste lande ser derfor turisme som noget positivt og et centralt element i deres nationale udviklingsstrategier. Men der findes også mange historier om turisme-overload og overdrevet slid på lokalmiljøet. Dertil kommer, at en flyvetur med en Boeing 747 ikke giver mange pluspoint på bæredygtighedskontoen.

2017 var FN's år for bæredygtig turisme og udvikling, og der er ingen tvivl om, at turismen har potentiale for bæredygtig udvikling i det globale syd, særligt når det gælder fattigdomsbekæmpelse og naturbeskyttelse. Erfaringerne fra særligt Afrika har dog indtil videre langt fra indfriet forhåbningerne til turismens positive effekter.

I aftenens debat vil vi fokusere på initiativer, der kan fremme bæredygtig turisme og prøve at besvare spørgsmål som: Hvordan kan forskning, den private sektor og stater bidrage til bæredygtig udvikling?

Ekspertpanel:

  • Søren Rasmussen, ejer og stifter af Albatros Travel
    • Hvordan styrer man turismen i en globaliseret verden?

  • Sara Krüger Falk, Direktør, Global Compact i Danmark
    • Hvordan kan vi sikre ansvarlig og bæredygtig turisme i fremtiden?

  • Stig Eduard Breitenstein Jensen, Lektor, TEO Center for Afrika, KU
    • Perspektiver på naturturismens implikationer for lokal udvikling og naturbevarelse med fokus på Afrika.

Ordstyrer: Martin Keller, Verdensmålskonsulent, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

OM JORDEN KALDER


FN’S VERDENSMÅL for bæredygtighed er en vision for sikring af klodens fremtid – men hvordan kan vi som borgere og samfund forstå og handle efter dem?

JORDEN KALDER er en serie  debatarrangementer, hvor eksperter i samtale med hinanden og med publikum diskuterer, hvordan vi kan skabe en bæredygtig fremtid og give planeten sikkert videre til næste generation.

PUBLIKUM DELTAGER i debatten via deres smartphone ved at stille og like spørgsmål, der bliver vist på en storskærm.