Efterårsferie på Geologisk Museum

Foto: Birgitte Rubæk

Oplev sommerfugle og dinosaurer på Geologisk Museum i efterårsferien

På Geologisk Museum har du i efterårsferien mulighed for at opleve den nye udstilling ’Sommerfugle. Naturens stille budbringere’, hvor du kan dykke ned i sommerfuglens forvandling fra larve til bevinget skabning, og hvordan sommerfuglen er et fintfølende barometer for ændringer i klimaet. Desuden vil der være rig mulighed for at børn og barnlige sjæle kan udfolde sig kreativt. Du kan bl.a. hjælpe museet med at farvelægge sommerfugle, som skal indgå i en kunstinstallation. I efterårsferien kan du også stadigvæk nå at opleve udstillingssuccessen 'Dinosaurfamilier', inden den lukker ved årets udgang.

AKTIVITETER


 • Sommerfugle-workshop for børn
  Lav din egen sommerfuglemaske og så frø til din egen sommerfugleplante - og få dem med hjem.
  Skolestuen, kl. 11-16 hver dag.
 • Hjælp museet med at lave sommerfugle-kunst
  Farvelæg smukke sommerfugle, der skal indgå i en kunstinstallation i udstillingen 'Sommerfugle. Naturens stille budbringere'.
  Sommerfugleudstillingen, kl. 10-17 hver dag.
 • Brug super-mikroskopet
  Zoom ind på sommerfugle med vores super-mikroskop og se de vildeste detaljer såsom de farvestrålende skæl på vingerne og natsommerfuglenes fjeragtige antenner.
  Sommerfugleudstillingen, kl. 10-17 hver dag.
 • Dino-tegneværksted
  Farvelæg dinosaurtegninger lavet af den verdensberømte dinosaurillustrator Luis Rey, mens du sidder ved siden af en kæmpedino.
  Tegneværkstedet i dinosaurudstillingen, kl. 10-17 hver dag.
 • Besøg 'Den Botaniske Markedsplads & Laboratorium'
  I denne pop-up udstillingen kan du se forskellige eksempler på planter, der anvendes til tøj, medicin, krydderi, rituelle formål osv. Der er mulighed for at tale med en planteforsker og stille spørgsmål, samt se hvordan forskerne er i gang med at digitalisere denne samling af botaniske genstande fra hele verden. 
  Indgang fra Geologisk Museums butik, kl. 10-15 d. 17.-19. oktober.

Efter at have besøgt Geologisk Museum kan du passende lægge vejen forbi de levende sommerfugle i 'Sommerfuglehuset', der ligger i Botanisk Have lige ved siden af. Din billet fra Geologisk Museum giver samme dag også adgang til Palmehuset (Sommerfuglehuset).

PRAKTISK INFORMATION


Åbningstider:
Geologisk Museum holder åbent fra kl. 10.00-17.00 alle dage fra d. 13-21. oktober. 

Entré:
Alle efterårsferieaktiviteterne er gratis med årskort til Statens Naturhistoriske Museum, eller når der er indløst billet til museet. 

Læs flere praktiske informationer her...