En guidet rejse igennem solsystemet – Københavns Universitet

SNM > Kalender > Solsystemet

Foto: Shutterstock

En guidet rejse igennem solsystemet

Foredrag med Vin & Videnskab

MICHAEL LINDEN-VØRNLE Astrofysiker, ph.d., chefkonsulent ved DTU Space

Voyager, Galileo, Cassini, Venus Express, Mars Express, MESSENGER, Dawn, New Horizons, Juno. I de sidste tre årtier har NASA- og ESA-rumsonder besøgt alle de andre planeter i vores solsystem samt en håndfuld måner og dværgplaneter. Det har givet et fantastisk indblik i, hvordan der rent faktisk ser ud på overfladen af disse himmellegemer, hvordan de er opbygget, hvordan deres atmosfære og magnetfelt er, og hvor der er vand og, ikke mindst, mulige forudsætninger for, at der kunne eksistere liv. Danmarks førende rumfartsformidler Michael Linden-Vørnle tager os på en guidet rejse igennem solsystemet og giver et indblik i, hvor langt vi er kommet i udforskningen af vores planetariske naboer.

Der er fuld gang i planerne med at kolonisere Mars. Hvor ville det næste oplagte sted være for os mennesker at tage til i vores solsystem, både ud fra et ressource- og livsbetingelsesperspektiv? Det skal vi have et bud på til sidst i aftenens rumrejse.

I pausen serveres et glas vin.

Bag om foredragsholderen


MICHAEL LINDEN-VØRNLE Astrofysiker, ph.d. Arbejder bl.a. med kommunikation og overvågning i Arktis ved hjælp af satellitter og ubemandede systemer og er leder af instituttets center for ubemandede systemer (DTU Space DroneCenter), der faciliterer droneforskning på DTU. Er desuden involveret i den europæiske satellitmission Planck, der studerer universets tidligste barndom – det såkaldte big bang.