Fra Big Bang til fremtiden – Københavns Universitet

SNM > Kalender > Big Bang

Foto: Shutterstock

Fra Big Bang til fremtiden

Foredrag med Vin & Videnskab

ANJA C. ANDERSEN Astrofysiker
TROELS C. PETERSEN Partikelfysiker

Vi har sat to af Danmarks ypperligste videnskabsformidlere stævne; astrofysiker Anja C. Andersen og partikelfysiker Troels C. Petersen, der begge har modtaget KU Science’s formidlingspris. De vil med udgangspunkt i den nyeste viden inden for astro- og partikelfysikken tage os med på den helt store dannelsesrejse fra Big Bang til stjernernes, grundstoffernes, solsystemets og Jordens tilblivelse og helt op til nutiden. Og til sidst vil de forsøge sig med et kig ud i fremtiden.

I pausen serveres et glas vin.

Bag om foredragsholderne


ANJA C. ANDERSEN Astronom og astrofysiker, lektor ved Dark Cosmolgy Centre på Niels Bohr Instituttet. Forsker i stjernestøv. Arbejder med at kortlægge, hvordan støv dannes i Universet, og hvilken indflydelse, det har for planetdannelse, stjerneudvikling, samt for observationer af det tidlige Univers. Har modtaget talrige priser, deriblandt Rosenkjærprisen (2006) og H.C. Ørsted Medaljen i sølv (2016). Forfatter til en stribe bøger.


TROELS C. PETERSEN Forskningslektor i partikelfysik ved Discovery Center, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet. Ph.d. i højenergi-partikelfysik fra LAL Orsay i Paris på BaBar-eksperimentet ved Stanford. Medlem af ATLAS-eksperimentet på CERN; involveret i ATLAS' Transition Radiation Tracker (TRT) og står for identifikation af elektroner, som er TRT'ens speciale. Hans forskning spænder fra den Elektro-Svage kraft og massen af W-partiklen til jagten på mørkt stof og andre lidet forståede fænomener, som spiller centrale roller i vores forståelse af Universet. Modtager af et Junior Group Leader Fellowship fra Lundbeckfonden.