Ulven og andre rovdyr i vinterferien på Zoologisk Museum – Københavns Universitet

SNM > Kalender > Ulven og andre rovdyr ...

Foto: Mogens Trolle

Ulven og andre rovdyr

I vinterferien på Zoologisk Museum
11. – 19. februar 2017

Tænder og kløer, hurtighed og skarpe sanser! Verdens vildeste rovdyr holder vinterferie på Zoologisk Museum. Her kan du mærke løvens tænder, klappe et tigerskind og se skelettet af den første danske ulv i århundreder. Mød alverdens rovdyr i udstillingerne, kom med til en dissektion af en ulv i konservatorens værksted, hyg dig med at tegne en bjørn eller en sabelkat i vores tegnestudie og rør ved rovdyrkranier og –pels. Desuden har vi som noget særligt familierundvisninger hver dag efter lukketid.

DISSEKTIONERKom med bag kulisserne i konservatorernes værksted og oplev en dissektion af en ulv, som gøres klar til museets videnskabelige samlinger.

Tidspunkt: Mandag, tirsdag, onsdag og fredag i uge 7 i tidsrummet 11–14:30.
Publikum lukkes ind i hold kl. 11:00, 11:30, 12:00, 13:00, 13:30, 14:00.

Adgang: Oplevelsen er gratis for årskortholdere, eller når der er betalt entré til museet, men man skal have en særlig tillægsbillet i billetsalget, der giver adgang til en halv times interval.

Live streaming: Tirsdag d. 14. februar kl. 10:50 – 12:30 sender vi live fra første del af dissektionen i konservatorens værksted på museets Facebook-side. Følg med og stil gerne spørgsmål i kommentarfeltet, så forsøger vi at svare undervejs.

ROVDYRSPOT og TEGNESTUDIE


I Evolutionshallen sætter vi spot på rovdyr. Her kan du kigge nærmere på og røre ved en stor samling rovdyrskind og -kranier, bl.a. fra løve, tiger, leopard, sneleopard, isbjørn, brunbjørn og krokodille. Museets formidlere fortæller om alverdens rovdyr, og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.

I tegnestudiet vil der være et udvalg af tegne- og farvelægningsopgaver med fokus på rovdyr, både nulevende og forhistoriske.

Sted: Evolutionshallen 6. sal.
Tidspunkt: 11. – 19. februar kl. 10:30–15:30.

FAMILIERUNDVISNING EFTER LUKKETIDOplev det stemningsfulde Zoologisk Museum efter lukketid på en guidet tur specielt henvendt til børnefamilier til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte Hvalkælder, som normalt er lukket for publikum.

Tidspunkt: 11.–19. februar kl. 16:30–18:00.

Alder: Rundvisningen henvender sig til voksne med børn. Vi anbefaler fra 8 år og op, men alle er velkomne.

Varighed: 1½ time.

Pris: 150 kr./person.

Book din billet via Billetto:

Se andre datoer for rundvisninger på Zoologisk Museum her...
Museet udbyder også rundvisninger særligt henvendt til det voksne publikum.