Danmarks Naturhistoriske Museer

De otte naturhistoriske museer ligger spredt ud over hele landet, og tilsammen huser vi millioner af skeletter, dyr i sprit, insekter på nåle, planter, fossiler, mineraler, meteoritter og meget mere fra hele verden. Sammen deler vi en ambition om at bidrage til en bæredygtig fremtid for planeten Jorden. 

Museernes samlinger og forskning udgør fundamentet for viden om naturens verden og livet på Jorden, og vi stiller det hele til rådighed for Danmarks befolkning. Gennem udstillinger og aktiviteter åbner vi op til naturens forunderlige verden og inspirerer alle til at træffe aktive valg – til gavn for vores fælles nutid og fremtid.

De otte museer er:

Fiskeri- og SøfartsmuseetFiskeri- og Søfartsmuseet: Danmarks museum for havet
Vi giver dig et hav af fortællinger fra vandene og kysterne omkring os – fra det fascinerende økosystem og den vilde naturrigdom i UNESCO Verdensarven til livet under havoverfladen. Her kan du møde sæler, fisk, fugle og hvalskeletter.
Oplev naturhistorien gennem udstillinger og aktiviteter – og gå ind i debatten om havet som svaret på fremtidens udfordringer, med fokus på balancen mellem benyttelse og beskyttelse.
www.fimus.dk

Fur museumFur Museum
På Fur Museum du mulighed for at se de enestående fossiler fundet på Fur og blive inspireret til selv at gå på fossiljagt. Museet fortæller også om regionens landskaber og undergrund – en historie, der spænder fra det tropiske molerhav til istidernes arktiske kulde, hvor store ismasser formede Danmark. www.museumsalling.dk

Geomuseum FaxeGeomuseum Faxe
Musseet er bygget på kanten af Faxe Kalkbrud. Der, hvor Faxe ligger i dag, lå der for 63 mio. år siden et kæmpe koralrev med et sandt mylder af liv af krabber, muslinger, snegle, hajer, blæksprutter og krokodiller. Fossilerne fra disse dyr findes i dag i kalkstenen i Faxe Kalkbrud. Vi arrangerer guidede ture ned i kalkbruddet, og vores guider hjælper dig med at finde dine egne 63 mio. år gamle fossiler, som du må tage med hjem.
www.kalklandet.dk

Gram LergravGram Lergrav
Gram Lergrav er en del af Museum Sønderjylland og er et vindue tilbage til en tid, hvor kæmpehajer og dræberkaskelotter jagtede bardehvaler og forhistoriske sæler. Bagefter kan du gå direkte ned til den gamle havbund og selv finde forstenede rovsnegle, krabber og hajtænder. På museet kan du se de mest sjældne fossiler fra lergraven og Danmarks største fossile skeletter fra uddøde hvaler.
www.msj.dk

naturamaNaturama
Kom helt tæt på dyrene og oplev elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle iscenesat i et naturteater med lys, lyd og film. Dyk ned i det blå univers til havets kæmper. Klap den lille bjørn, hør kronhjortens brøl og kom helt tæt på isbjørne, ulve og vildsvin. Stig til vejrs og bliv fascineret af mere end 500 fugle. Vi også mange levende dyr, som man kan opleve blive fodret og høre spændende historier om.
www.naturama.dk

Naturhistorisk Museum AarhusNaturhistorisk Museum Aarhus
På Naturhistorisk Museum i Aarhus kan man opleve det liv, som vi mennesker deler Jorden med. Den Globale Baghave viser verdens mylder af liv fra Arktis til Australien, mens AnimaliA – overlevelsens ABC, der giver et anderledes blik på evolutionen. Kom tæt på dyrene fra Afrikas savanne, eller tag på en tidsrejse gennem den danske natur fra istiden til i dag. Besøg også Molslaboratoriet i Mols Bjerge, museets forskningsstation med fritlevende vilde heste og køer.
www.naturhistoriskmuseum.dk

museum morsMuseum Mors
Museum Mors er et statsanerkendt kulturhistorisk og geologisk museum med fire afdelinger og et lokalhistorisk arkiv. Fossil- og Molermuseet er den geologiske afdeling og huser langt over 10.000 fossiler fra ca. 55 mio. år siden, hvor hele Danmark var havdækket. De urgamle fossiler er ekstremt velbevarede og har derfor fået stor international bevågenhed blandt både forskere og udstillingsgæster. Der er mulighed for at gå på fossiljagt i museets tilstødende molergrav.
www.museummors.dk

Statens Naturhistoriske Museum Statens Naturhistoriske Museum
Statens Naturhistoriske Museum er nationalmuseum for naturhistorien i Danmark. Museet er smukt beliggende i hjørnet af Botanisk Have nær Nørreport Station og består også af Zoologisk Museum på Østerbro. Museet har ansvaret for forvaltningen af de nationale naturhistoriske samlinger og den tilknyttede forskning og formidling.
www.snm.ku.dk