Familie og kranie

Vinterferie på museet for hele familien

11. – 19. FEBRUAR 2023

I anledning af vinterferien fylder vi museet med sjove aktiviteter for hele familien, der sætter spot på istidsdyr, neandertalere og fascinerende natur- og dyrefotos fra hele verden.

Vi byder på konkurrence med præmier, Istidsværksted og meget mere. Du kan bl.a. få lov til at hugge et istidsdyr ud af en isklump (og få det med hjem) og gå på fotojagt blandt årets bedste dyrebilleder. Samtidig er det sidste chance for at opleve den populære særudstilling Neandertaler, som lukker 19. februar.
 

Program


 • Hak istidsdyr ud af isen
  (Hver dag kl. 13 – 15)
  Frosset ned i isen gemmer der sig spændende dyr fra fortiden. Hak en figur af et istidsdyr ud af en lille klump is og få det med hjem.

 • Istidsværksted 
  I Istidsværkstedet kan store som små bl.a. undersøge pels, gevir og knogler fra istidens dyr, sammenligne kranier fra neandertalere og moderne mennesker, se kopier af stenredskaber og lægge det store mammutpuslespil. Istidsværkstedet er åbent hver dag i vinterferien.

 • Kæmp i Istidsdysten
  Gå på opdagelse i udstillingen 'Neandertaler' med vores mobil-spil 'Istidsdysten' og se, om du kan komme på dagens topscorerliste.
   
 • Konkurrence med præmier på højkant:
  Tag på fotojagt blandt årets bedste dyrebilleder
  Gå på opdagelse blandt billederne på udstillingen Wildlife Photographer of the Year, og find svar på konkurrencens spørgsmål. Kan du løse udfordringen, deltager du i lodtrækning om dagens præmie-pakke, der indeholder en bog med billeder fra udstillingen, en køleskabsmagnet og en ægte meteorit fra det ydre rum.

 • Hør museets værter fortælle spændende historier i udstillingerne
  I særudstillingerne Neandertaler (kl. 12, 14 og 16) og Wildlife Photographer of the Year (kl. 11, 13 og 15) kan du møde museets værter, som fremviser genstande fra museets samlinger og fortæller spændende historier om neandertalernes verden og årets 100 bedste natur- og dyrefotos.

 • Foredrag: Neandertaler – fra kannibal til blomsterbarn
  Onsdag 15. februar kl. 17 – 17:45 i auditoriet
  v. videnskabshistoriker og formidlingschef Anne Katrine Gjerløff

  Som intet andet fortidsmenneske har neandertalerne været genstand for vilde teorier og nye fortolkninger. Kom og hør om skiftende tiders opfattelse af vores nærmeste slægtninge som introduktion til dit besøg i udstillingen. Foredraget er målrettet store børn og voksne. Det er gratis at deltage, når du har indløst entré til museet, men book gerne plads i auditoriet på forhånd via Billetto.

 • Rundvisning efter lukketid i udstillingen Neandertaler
  Rundvisningerne er hurtigt blevet udsolgt, men der er fortsat ledige billetter til den guidede tur torsdag den 16. februar kl. 17.
Billeder af gæster til Neandertaler Hulebjørn i udstillingen Neandertaler Billeder af gæster til Neandertaler Billeder af gæster til Neandertaler Billeder af gæster til Neandertaler