Pige og Tristan Otto

DinoDag

LØRDAG 6. NOVEMBER KL. 10 – 17

Vi inviterer til event for hele familien med dinosaurer og andre forhistoriske væsner på programmet. Det er samtidig en god lejlighed til at sige farvel til den kæmpe T. rex Tristan Otto og dens dino-venner på særudstillingen ’Dinosaurernes konge’, der lukker ved udgangen af året.

Vi byder på quiz og konkurrencer, fossilafstøbning, krokodille-dissektion, foredrag, palæontologer, dinoværksted og meget mere.

 

10.15 – 16.45
Fossilværksted. Lav din egen afstøbning af en dinosaurklo, en tand fra en forhistorisk haj, en trilobit eller et andet spændende fossil, og få den med hjem. Vores venner fra NaturBornholm står klar til at hjælpe dig i gang.

10.15 – 16.45
Mød eksperterne. Du kan hilse på palæontolog Laura Jane Cotton, kurator for museets palæontologiske samlinger, der tager en samling ægte fossiler med.

10.30 – 12.30
Dissektion af en krokodille v. konservator Abdi Hedayat.

10.30 – 16.00
Foredrag og dino-quiz i auditoriet. Se program nedenunder.

14.30 – 15.30
Mød konservatoren. Du kan møde konservator Abdi Hedayat, som var med til at samle dinosaurerne på udstillingen ’Dinosaurernes konge'. Du finder ham ved det store T. rex-skelet.  

Hele dagen
DinoLab. Farvelæg en dinosaurtegning, saml et dinopuslespil og kig nærmere på vores samling af dinokranier og -modeller.

Hele dagen
Dinodyst om præmier. Se om du kan nå dagens topscorerliste i vores web-app-spil Dinodysten. Der er præmier på højkant til de fem øverst placerede.

 

 

10.30
Dino-quiz (varighed ca. 20 minutter)

11.15
Foredrag: Historien om T. rex / v. palæontolog Thomas Bang Holm (varighed ca. 25 minutter)

Forskernes billede af, hvordan T. rex så ud, og hvordan den bevægede og opførte sig, har ændret sig drastisk igennem tiden. Vi skal have fortællingen om det største rovdyr i verdenshistorien og et indblik i den allernyeste viden om den berygtede dinosaur.

12.00
Dino-quiz (varighed ca. 20 minutter)

12.45
Foredrag: Jurassic Park – Fup eller fakta? / v. palæontolog Thomas Bang Holm (varighed ca. 25 minutter)

Mange folks billede af dinosaurer er præget af Jurassic Park-filmene. På hvilke punkter holder filmene stadig vand, og hvor trænger de til en opdatering i forhold til, hvad forskerne i dag ved om dinosaurernes udseende og adfærd?  

13.30
Foredrag: At samle Tristan Otto / v. konservator Abdi Hedayat (varighed ca. 30 minutter)

Museets dygtige konservator Abdi Hedayat var med til at pakke det store skelet af T. rex’en Tristan Otto ned på Naturhistorisk Museum i Berlin for efterfølgende at samle det igen på vores egen udstilling ’Dinosaurernes konge’. Hør historien og se billederne.

14.15
Dino-quiz (varighed ca. 20 minutter)

15.00
Foredrag: Fortidens Dødens Gab / v. palæontolog Thomas Bang Holm (varighed ca. 25 minutter)

I dinosaurernes tidsalder var havet domineret af drabelige kæmpevæsner, der ikke var dinosaurer men andre slags krybdyr. Thomas Bang Holm tager os med tilbage i tiden og under overfladen med en fortælling om de mest spændende fund af rester fra disse havuhyrer i Danmark og Arktis.

15.30
Dino-quiz (varighed ca. 20 minutter)