Biograf

I udstillingen Det dyrebare på Zoologisk Museum


Film på plakaten

Filmoplevelserne er gratis, når der er betalt entré til museet.
Biografen kan rumme ca. 30 tilskuere.

PROGRAM


Billede af filmen pigen og hvalen

Adriana og kurateringsassistent Mogens Andersen har sammen med kaskelothvalen, der strandede på Henne Strand i 2014, hovedrollerne i filmen Pigen og hvalen. Fotograf: Anders Graver.

Pigen og hvalen

Hvordan ser skelettet af en hval egentlig ud? Hvordan lever de kæmpestore hvaler, og hvordan går det til, når de havner på museum? I filmen Pigen og hvalen følger vi kaskelothvalen gennem en piges øjne, og vi kommer helt tæt på det gigantiske pattedyr, både i levende live i havet og som skelet på museet. Filmens anden ”hovedperson” er en af de to kaskelotter, der strandede på Henne Strand i 2014, og hvis skelet kan opleves på udstillingen Det dyrebare lige uden for biografen, hvor filmen vises.

SpilletiderFilmen vises løbende i biografen tirsdag - søndag.
Varighed: Filmen varer 15 minutter.


billede af filmen Drengen og dragetanden Drengen og dragetanden

Da filmens hovedperson, skoledrengen Alfred, finder en kæmpetand fra et fortidsdyr, tager han ind på Zoologisk Museum. Her møder han en af museets eksperter, og sammen forsøger de at løse gåden om, hvilket dyr tanden stammer fra. I filmen kommer man med på deres tidsrejse og møder dinosaurer, mosasaurer og andre af fortidens giganter. Og man introduceres for den vigtige pointe, at der på forskellige tidspunkter i Jordens historie har levet helt forskellige dyr.

SpilletiderFilmen vises løbende i biografen tirsdag - søndag.
Varighed:
Filmen varer 18 minutter.


billede af filmen Den gamle mand og dybhavet

Foto: Torben Wolff og urbløddyret. Fotograf: Frederik Wolff.

Den gamle mand og dybhavet

v./ Torben Wolff

Den 95-årige dybhavsforsker Torben Wolff har haft et langt og eventyrligt liv. Som souschef på Galathea II-ekspeditionen fra 1950-52 var han bl.a. med til for første gang at finde liv i dybhavet. Få et kig ind i hans daglige gang på museet, og få fortællingen om Galathea II-ekspeditionens usædvanlige fund af et dyr, som man ellers antog var uddød for 400 millioner år siden.

Spilletider:
Filmen vises løbende i biografen tirsdag - søndag


billede af filmen Darwins gave

Foto: Hanne Strager og Darwins brev. Fotograf: Frederik Wolff.

Darwins gave

v./ Hanne Strager

I 1854 modtog Det Kongelige Naturhistoriske Museum en særlig gave fra evolutionens fader, Charles Darwin: en æske med rankefødder. I 160 år var den gemt og glemt i museets magasiner, inden den blev genfundet af udstillingschef Hanne Strager. Her fortæller hun om fundet og om, hvorfor Charles Darwin var så optaget af disse marine krebsdyr.

Spilletider:
Filmen vises løbende i biografen tirsdag - søndag.


billede af filmen Den firbenede fisk

Foto: Den firbenede fisk. Fotograf: Christian Mailand.

Den firbenede fisk

v./ Christopher Jacob Ries

I sommeren 1931 fandt den danske geolog Eigil Nielsen et helt usædvanligt fossil på en skråning i Østgrønland. Fossilet blev udråbt til et missing link mellem fiskene og de tidlige firbenede væsner, der gik på land, og samtidig blev det en vigtig brik i Danmarks bevisførelse mod Norge i kampen om Østgrønland. Historien om den firbenede fisk fortælles af videnskabshistoriker Christopher Jacob Ries.

Spilletider:
Filmen vises løbende i biografen tirsdag - søndag.


billede af filmen Kaskelotten fra Henne

Foto: Konservator Abdi Hedayat ved skelleteringen af kaskelothvalerne på Henne Strand. Fotograf: Christina Egeris Vandborg.

Kaskelotten fra Henne

v./ Abdi Hedayat

Hele Danmark fulgte med, da to kaskelothvaler strandede på Henne Strand i Vestjylland i februar 2014. Det blev starten på en lang rejse for konservator Abdi Hedayat, der har stået for at partere og skelettere dyrene, så de kunne blive en del af museets samling. Abdi forklarer her om sin fascination af dyr og om det enorme arbejde med at skelettere en hval.

Spilletider:
Filmen vises løbende i biografen tirsdag - søndag.


billede af filmen Misty og dinojægerneMisty og dinojægerne

v. den tyske palæontolog Raimond Albersdörfer og hans sønner

I denne film følger vi en familie af dinosaurjægere på en udgravning i staten Wyoming i USA. Hør deres førstehåndsberetning om, hvordan familiens to drenge ved lidt af et tilfælde fandt skelettet af den 17 meter lange dinosaur ’Misty’, som nu kan opleves i udstillingen 'Det dyrebare' på Zoologisk Museum.

Spilletider
Filmen vises løbende i biografen tirsdag - søndag.