Museerne og Palmehuset holder lukket 9. december – 7. februar

Opdateret 14. januar 2021. 

Statens Naturhistoriske Museum inkl. Zoologisk Museum, Palmehuset og Botanisk Have holder midlertidigt lukket foreløbig til og med søndag 7. februar 2021. Det sker som følge af regeringens udmelding om, at alle indendørs og udendørs kulturinstitutioner i Danmark skal lukke midlertidigt for at mindske spredning af coronavirus (COVID-19).

Museumsbutikkerne og caféen holder ligeledes midlertidigt lukket som den øvrige detailhandel frem til og med 7. februar 2021.

Vi følger myndighedernes retningslinjer nøje og opdaterer løbende denne side.

Vi ser frem til at se jer på museet igen.

Forudbestilte billetter

Har du købt billet til Statens Naturhistoriske Museum med timeslot i lukkeperioden, vil du snarest blive kontaktet personligt pr. mail med yderligere information og mulighed for at ombooke.

Aflyste arrangementer

Har du billet til et arrangement, der bliver aflyst, får du besked via mail fra Billetto, og din billetpris refunderes automatisk. Du skal ikke foretage dig noget. Har du spørgsmål til rundvisninger, så kontakt venligst rundvisning@snm.ku.dk.

Forlængelse af årskort

På Statens Naturhistoriske Museum forlænger vi alle aktive årskort med en periode svarende til antallet af ekstraordinære lukkedage, så vi kan få mange flere gode museumsoplevelser sammen i 2021Forlængelsen sker automatisk og gælder også for kort, der udløber i lukkeperioden.

Webshop

Museumsbutikkerne holder lukket, men du kan fortsat købe årskort og gavekort til årskort via museets webshop. Årskortet aktiveres først ved første besøg på museet. Tak for din støtte.

Tiltag for en tryg og god oplevelse

Som gæst på museet er din sikkerhed helt afgørende for os. Vi følger myndighedernes anbefalinger og vejledninger og har indført en række tiltag for at gøre dit besøg på museet til en tryg og god oplevelse. Vi holder os fortsat opdateret, så vi er klar til at byde jer velkommen, når det igen bliver muligt at gå på museum.

  • Mundbind på museet. I følge myndighedernes nyeste retningslinjer skal alle bære mundbind eller visir indendørs på offentlige steder pr. 29. oktober 2020. Dette gælder også under dit museumsbesøg og i Palmehuset.

  • Mundbind i caféen og til arrangementer. Alle gæster skal bære mundbind i museumscaféen på Øster Voldgade samt til vores indendørsarrangementer. Dette gælder under hele cafébesøget/arrangementet undtagen, når du sidder ned.

  • Afstand. Vi sikrer ekstra god plads ved at begrænse antallet af gæster i udstillingerne ad gangen. Vi har endvidere sørget for afstandsforanstaltninger og ensretning af smalle passager, så vi nemt kommer omkring ved hinanden. Samtidig har vi skabt ekstra plads i ankomstområder ved at adskille billetsalget fra museumsbutikkerne.

  • Øget opsyn. Med ekstra bemanding, er der altid hjælp at hente. Har du spørgsmål, eller ønsker du vejledning under dit besøg på museet, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte museets medarbejdere – husk at holde afstand.

  • Rengøring og hygiejne. Vi gør ekstra meget rent på museet i denne tid. Kontaktflader, som udsættes for særlig hyppig berøring, rengøres flere gange dagligt, og der er håndsprit til rådighed ved ind- og udgange, i udstillingerne, billetsalg, café og butik.

  • Midlertidig lukning af hands-on aktiviteter. Af hensyn til forsigtighedsprincippet har vi lukket midlertidigt ned for aktiviteter med flere kontaktflader. Det gælder Naturhistorisk Laboratorium med klappedyrene på Zoologisk Museum samt tegneborde og mikroskoper på såvel Zoologisk Museum som Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5–7.

  • Online billetsalg og tidsbestilling. For at sikre god plads og undgå kø til de populære særudstillinger 'Dinosaurernes konge' og 'Wildlife Photographer of the Year' på Øster Voldgade opfordrer vi alle til at planlægge museumsbesøget hjemmefra ved at købe billet online til et bestemt tidspunkt via vores webshop. Billetter kan købes fire måneder frem i tiden.