Statens Naturhistoriske Museum er fortsat åbent

Opdateret 26. oktober 2020. 

Statens Naturhistoriske Museum på Øster Voldgade, Zoologisk Museum på Østerbro og Palmehuset i Botanisk Have er fortsat åbent. Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer og har her på siden samlet alt, du skal vide om, hvordan vi sammen passer på hinanden og gør dit museumsbesøg til en tryg og god oplevelse.

Tiltag for en tryg og god oplevelse

Som gæst på museet er din sikkerhed helt afgørende for os. Vi følger myndighedernes anbefalinger og vejledninger og har indført en række nye tiltag for at gøre dit besøg på museet til en tryg og god oplevelse.

  • Mundbind på museet. I følge myndighedernes nyeste retningslinjer skal alle bære mundbind eller visir indendørs på offentlige steder pr. 29. oktober 2020. Dette gælder også under dit museumsbesøg og i Palmehuset.

  • Mundbind i caféen og til arrangementer. Alle gæster skal bære mundbind i museumscaféen på Øster Voldgade samt til vores indendørsarrangementer. Dette gælder under hele cafébesøget/arrangementet undtagen, når du sidder ned.

  • Afstand. Vi sikrer ekstra god plads ved at begrænse antallet af gæster i udstillingerne ad gangen. Vi har endvidere sørget for afstandsforanstaltninger og ensretning af smalle passager, så vi nemt kommer omkring ved hinanden. Samtidig har vi skabt ekstra plads i ankomstområder ved at adskille billetsalget fra museumsbutikkerne.

  • Øget opsyn. Med ekstra bemanding, er der altid hjælp at hente. Har du spørgsmål, eller ønsker du vejledning under dit besøg på museet, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte museets medarbejdere – husk at holde afstand.

  • Rengøring og hygiejne. Vi gør ekstra meget rent på museet i denne tid. Kontaktflader, som udsættes for særlig hyppig berøring, rengøres flere gange dagligt, og der er håndsprit til rådighed ved ind- og udgange, i udstillingerne, billetsalg, café og butik.

  • Online billetsalg og tidsbestilling. For at sikre god plads og undgå kø til den populære særudstilling 'Dinosaurernes konge' på Øster Voldgade opfordrer vi alle til at planlægge museumsbesøget hjemmefra ved at købe billet online til et bestemt tidspunkt via vores webshop. Billetter kan købes fire måneder frem i tiden.

Midlertidig lukning af aktiviteter med tæt kontakt

Af hensyn til forsigtighedsprincippet har vi lukket midlertidigt ned for aktiviteter med flere kontaktflader. Det gælder Naturhistorisk Laboratorium med klappedyrene på Zoologisk Museum samt tegneborde og mikroskoper på såvel Zoologisk Museum som Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7.

Frokoststuen på Zoologisk Museum er åben med meget begrænsede pladser. Vi opfordrer fortsat til, at medbragt mad nydes udendørs, hvis vejret er godt. Dette gælder særligt større grupper.

På siden 'Det sker' kan du få et overblik over alle aktiviteter, og hvordan de eventuelt er påvirket. Vi takker for forståelsen og håber snart at kunne tilbyde flere aktiviteter.

Arrangementer

Her til efteråret inviterer vi igen indenfor til et spændende foredragsprogram med Vin & Videnskab og debatarrangementer under overskriften 'Jorden kalder'. Vi følger Sundhedsstyrelsens og Kulturministeriets gældende retningslinjer for afholdelse af kulturarrangementer og har indført særlige foranstaltninger i forhold til COVID-19. I den forbindelse sætter vi i første omgang under halvdelen af det sædvanlige antal billetter til salg pr. arrangement. Vi holder os hele tiden opdateret på myndighedernes anbefalinger og følger forsigtighedsprincippet for en god og tryg oplevelse. Du kan læse mere om vores konkrete tiltag her.

Husk at bære mundbind ved indendørsarrangementer - dette gælder under hele arrangementet undtagen, når du sidder ned.

Tilmeld dig museets nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret på kommende arrangementer.

Har du billet til et arrangement, der bliver aflyst, får du besked via mail fra Billetto, og din billet refunderes automatisk. Du skal ikke foretage dig noget.

Til børneinstitutioner og skoler

I forbindelse med den aktuelle situation med coronavirus, bedes alle børneinstitutioner og skoler booke tid på forhånd via dette link. Der er åbent for bookinger af besøg på hhv. Zoologisk Museum og i særudstillingen 'Dinosaurernes konge' (inkl. resten af museets udstillinger på Øster Voldgade 5-7).

Skole- og institutionsbesøg i Palmehuset og Sommerfuglehuset i Botanisk Have kan ikke forhåndsbookes. Såfremt der er plads i husene, er det muligt at købe entré i billetsalget ved fremmøde. Vær opmærksom på, at ventetid kan forekomme.

Forlængelse af årskort

Grundet den næsten tre måneder lange nedlukning i foråret, forlænger vi alle årskort, som var aktive under lukkeperioden, med tre måneder, så vi fortsat kan få mange gode museumsoplevelser sammen. Forlængelsen sker automatisk, og du skal ikke foretage dig noget.

Læs mere om årskort...

Udvidede åbningstider

I forbindelse med genåbningen har vi udvidet åbningstiderne for museet på Øster Voldgade 5-7. Se de udvidede åbningstider på siden 'Besøg museet'.

Vi glæder os til at se dig.