Statens Naturhistoriske Museum genåbner

Opdateret 4. juni 2020. 

Statens Naturhistoriske Museum på Øster Voldgade, Zoologisk Museum på Østerbro og Palmehuset i Botanisk Have er nu genåbnet efter at have været lukket i næsten tre måneder grundet coronavirus i Danmark. Her har vi samlet alt, du skal vide, om, hvordan vi sammen kan passe på hinanden og gøre et besøg på museet til en tryg og god oplevelse.

Tiltag for en tryg og god oplevelse

Som gæst på museet er din sikkerhed helt afgørende for os. Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger og har indført en række nye tiltag for at gøre dit besøg på museet til en tryg og god oplevelse.

  • Afstand. Vi sikrer ekstra god plads ved at begrænse antallet af gæster i udstillingerne ad gangen. Vi har endvidere sørget for afstandsforanstaltninger og ensretning af smalle passager, så vi nemt kommer omkring ved hinanden.
  • Øget opsyn. Med ekstra bemanding, er der altid hjælp at hente. Har du spørgsmål, eller ønsker du vejledning under dit besøg på museet, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte museets medarbejdere – husk at holde afstand.
  • Rengøring og hygiejne. Vi gør ekstra meget rent på museet i denne tid. Kontaktflader, som udsættes for særlig hyppig berøring, rengøres flere gange dagligt, og der er håndsprit til rådighed ved ind- og udgange, i udstillingerne, billetsalg, café og butik.
  • Online billetsalg og tidsbestilling. For at sikre god plads og undgå kø til den populære særudstilling 'Dinosaurernes konge' på Øster Voldgade opfordrer vi alle til at planlægge museumsbesøget hjemmefra ved at købe billet online til et bestemt tidspunkt via vores webshop. Billetsalget er startet forud for udstillingsåbningen d. 19. juni 2020. Billetter kan købes to måneder frem i tiden.

Midlertidig lukning af aktiviteter med tæt kontakt

Af hensyn til forsigtighedsprincippet har vi lukket midlertidigt ned for aktiviteter med flere kontaktflader. Det gælder frokostrummet, biografen og Naturhistorisk Laboratorium med klappedyrene på Zoologisk Museum samt tegneborde og mikroskoper på såvel Zoologisk Museum som Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7. Det vil ligeledes tidligst være muligt at booke børnefødselsdage igen fra september 2020. På siden 'Det sker' kan du få et overblik over alle aktiviteter, og hvordan de eventuelt er påvirket. Vi takker for forståelsen og håber snart at kunne tilbyde flere aktiviteter.

Arrangementer

Museet har ud fra et forsigtighedsprincip valgt at aflyse alle indendørs arrangementer, der skulle have fundet sted hen over foråret og sommeren. Har du billet til et arrangement, som er aflyst, får du besked via mail fra Billetto, og din billet refunderes automatisk. Du skal ikke foretage dig noget.

I forhåbningen om, at det til efteråret igen vil være muligt at samles, har vi bl.a. planlagt et spændende foredragsprogram med Vin & Videnskab og debatarrangementer under overskriften 'Jorden kalder'. Billetsalget er udskudt til medio august 2020.

Tilmeld dig museets nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret på kommende arrangementer.

Til børneinstitutioner og skoler

I forbindelse med den aktuelle situation med Corona-virus, bedes alle børneinstitutioner og skoler booke tid på forhånd via dette link.
Der er åbent for bookinger af besøg på hhv. Zoologisk Museum og i særudstillingen Dinosaurernes konge (inkl. resten af museets udstillinger på Øster Voldgade 5-7)
I særudstillingen 'Dinosaurernes konge' åbnes i første omgang for bookinger frem til medio september. Yderligere tider vil tilgå sidenhen.
Skole- og institutionsbesøg i Palmehuset og Sommerfuglehuset i Botanisk Have kan ikke forhåndsbookes. Såfremt der er plads i husene er det muligt at købe entré i billetsalget, vær opmærksom på at der kan være ventetid hvis husene er fyldte.

Forlængelse af årskort

Museet genåbner efter næsten tre måneder uden besøgende – og hvor har vi savnet jer. Derfor forlænger vi automatisk alle årskort, som var aktive under lukkeperioden, med tre måneder, så vi fortsat kan få mange gode museumsoplevelser sammen.Hvis dit årskort udløb under lukkeperioden, bliver det også forlænget.

Læs mere om årskort...

Udvidede åbningstider

I forbindelse med genåbningen udvider vi åbningstiderne på de forskellige adresser, så du nu også kan besøge Palmehuset om mandagen. Fra d. 19. juni kan du gå på museum på ØsterVoldgade 5 - 7 om aftenen på faste ugedage. Se de udvidede åbningstider på siden 'Besøg museet'.

Vi glæder os til at se dig.