Værd at vide inden dit besøg

Statens Naturhistoriske Museum inkl. Zoologisk Museum, Botanisk Have og Palmehuset er igen åben efter vinterens nedlukning, og vi glæder os til at byde dig velkommen!

Bemærk venligst


Coronapas og ID


Et besøg på museerne eller i Palmehuset samt deltagelse i events kræver, at du fremviser et gyldigt coronapas og ID. Alle personer på 15 år eller derover* skal dermed dokumentere ét af følgende forhold:

  • Du er færdigvaccineret. Dit vaccinebevis vil være gyldig som dokumentation fra 2 uger efter, du har fået det afsluttende vaccinestik.

  • Du er testet negativ for coronavirus med enten PCR-test (podning i halsen) eller lyntest (næsepodning / antigen-test). Når du ankommer til museet, må din test maks. være 72 timer gammel fra det øjeblik, du blev testet.

  • Du har tidligere været smittet og kan fremvise en positivt test, som er foretaget inden for de seneste 14 - 180 dage for at være gyldig som dokumentation.

Besøg udendørs i Botanisk Have kræver ikke coronapas. Dog skal der fremvises coronapas og ID ved særlige events i haven.

Ønsker du at nyde din mad i Riccos Kaffebar kræver det ligeledes coronapas og ID. Bordreservation er ikke nødvendig.

* Undtagelser gælder for personer, der af medicinske årsager eller som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, ikke bør få foretaget en covid-19-test.

Hjælp os ved at have dit coronapas og ID klar ved indgang til museet
Du kan fremvise dit coronapas som udprint eller elektronisk på din mobil. ID skal fremvises sammen med coronapasset. Det kan være i form af kørekort, sundhedskort, pas eller andet offentligt udstedt ID. Vi opfordrer til, at du har begge dele klar, når du ankommer til museet for at lette indgangen for alle. Tak for hjælpen.

Ved spørgsmål om coronapas: Ring til myndighedernes fælles corona-linje på 70 20 02 33 eller besøg coronasmitte.dk eller sundhed.dk, hvor du også kan tilgå dit coronapas.


En tryg og god oplevelse


Som gæst på museet er din sikkerhed helt afgørende for os. Vi følger til enhver tid sundhedsmyndighedernes anvisninger og har indført en række tiltag for at gøre dit besøg på museet til en tryg og god oplevelse.

  • Online billetsalg og tidsbestilling. For at sikre god plads og undgå kø til de populære særudstillinger 'Dinosaurernes konge' og 'Wildlife Photographer of the Year' på Øster Voldgade opfordrer vi alle til at planlægge museumsbesøget hjemmefra ved at købe billet online til et bestemt tidspunkt via vores webshop. Billetter til Statens Naturhistoriske Museum kan købes fire måneder frem i tiden og gælder efterfølgende til ét besøg i Palmehuset samt ét besøg på Zoologisk Museum indenfor 48 timer. Tidsbestilling til Palmehuset og Zoologisk Museum er ikke nødvendig.

  • Mundbind på museet. Ifølge myndighedernes retningslinjer skal alle på 12 år og derover bære mundbind eller visir indendørs på offentlige steder. Dette gælder også under dit museumsbesøg og i Palmehuset.

  • Mundbind i caféen og til arrangementer. Alle gæster på 12 år og derover skal bære mundbind i museumscaféen på Øster Voldgade samt til vores indendørsarrangementer. Dette gælder under hele cafébesøget/arrangementet undtagen, når du sidder ned.

  • Afstand. Vi sikrer ekstra god plads ved at begrænse antallet af gæster i udstillingerne ad gangen. Vi har endvidere sørget for afstandsforanstaltninger og ensretning af smalle passager, så vi nemt kommer omkring ved hinanden. Samtidig har vi skabt ekstra plads i ankomstområder ved at adskille billetsalget fra museumsbutikkerne.

  • Øget opsyn. Med ekstra bemanding, er der altid hjælp at hente. Har du spørgsmål, eller ønsker du vejledning under dit besøg på museet, er du meget velkommen til at kontakte museets medarbejdere.

  • Rengøring og hygiejne. Vi gør ekstra meget rent på museet i denne tid. Kontaktflader, som udsættes for særlig hyppig berøring, rengørs flere gange dagligt, og der er håndsprit til rådighed ved ind- og udgange, i udstillingerne, billetsalg, café og butik.

  • Midlertidig lukning af hands-on aktiviteter. Af hensyn til forsigtighedsprincippet har vi lukket midlertidigt ned for aktiviteter med flere kontaktflader. Det gælder Naturhistorisk Laboratorium med klappedyrene på Zoologisk Museum samt tegneborde og mikroskoper på såvel Zoologisk Museum som Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5–7.


Forlængelse af årskort


På Statens Naturhistoriske Museum forlænger vi alle aktive årskort med en periode svarende til antallet af ekstraordinære lukkedage hen over vinteren, så vi kan få mange flere gode museumsoplevelser sammen i 2021Forlængelsen sker automatisk og gælder også for kort, der udløb i lukkeperioden 9. december 2020 – 20. april 2021.