Værd at vide inden dit besøg

Statens Naturhistoriske Museum inkl. Zoologisk Museum, Botanisk Have og Palmehuset er igen åben efter vinterens nedlukning, og vi glæder os til at byde dig velkommen!

Bemærk venligst


Coronapas og ID


Et besøg på museerne eller i Palmehuset samt deltagelse i events kræver, at du fremviser et gyldigt coronapas og ID. Alle personer på 16 år eller derover skal dermed dokumentere ét af følgende forhold*:

  • Du er testet negativ for coronavirus og kan fremvise enten en negativ lyntest (næsepodning / antigen-test), som er maks. 72 timer gammel ved ankomst, eller en PCR test (podning i halsen), som per 1. juli er gyldig som coronapas i 96 timer (4 døgn).

  • Du har påbegyndt et vaccinationsforløb mod covid-19. Et vaccinationsforløb anses som påbegyndt mindst 14 dage og højst 42 dage efter den første dosis.

  • Du er færdigvaccineret. Dit vaccinebevis vil være gyldig som dokumentation med det samme. Kræver dit vaccinationsforløb kun ét stik anses forløbet dog først som gennemført 14 dage efter denne ene dosis.

  • Du har tidligere været smittet og kan fremvise en positiv PCR-test, som er min. 14 dage og maks. 8 måneder gammel.

Besøg udendørs i Botanisk Have kræver ikke coronapas. Dog skal der fremvises coronapas og ID ved særlige events i haven.

Ønsker du at nyde din mad indenfor i Riccos Kaffebar kræver det ligeledes coronapas og ID. Bordreservation er ikke nødvendig.

* Undtaget fra kravet om at vise coronapas er personer, der af medicinske årsager eller som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, ikke bør få foretaget en covid-19-test. Vær opmærksom på, at du pr. 1. juli 2021 skal kunne fremvise dokumentation for fritagelse udstedt af Borgerservice. Du kan læse mere under afsnittet 'Spørgsmål og svar' på coronasmitte.dk.

Hjælp os ved at have dit coronapas og ID klar ved indgangen til museet
Du kan fremvise dit coronapas som udprint eller elektronisk på din mobil. ID skal fremvises sammen med coronapasset. Det kan være i form af kørekort, sundhedskort, pas eller andet offentligt udstedt ID. ID behøves dog ikke, hvis du viser coronapas via coronapas-app’en (App Store / Google Play).

Vi opfordrer til, at du har dokumentationen klar, når du ankommer til museet for at lette indgangen for alle. Tak for hjælpen.

Ved spørgsmål om coronapas: Ring til myndighedernes fælles corona-linje på 70 20 02 33 eller besøg coronasmitte.dk eller sundhed.dk, hvor du også kan tilgå dit coronapas.Mundbind


Kravet om mundbind ved ved besøg på museerne, i Palmehuset og i caféen er frafaldet pr. 14. juni 2021.En tryg og god oplevelse


Som gæst på museet er din sikkerhed helt afgørende for os. Vi følger til enhver tid sundhedsmyndighedernes anvisninger og har indført en række tiltag for at gøre dit besøg på museet til en tryg og god oplevelse.

  • Afstand. Vi sikrer ekstra god plads ved at begrænse antallet af gæster i udstillingerne ad gangen. Vi har endvidere sørget for afstandsforanstaltninger og ensretning af smalle passager, så vi nemt kommer omkring ved hinanden. Samtidig har vi skabt ekstra plads i ankomstområder ved at adskille billetsalget fra museumsbutikkerne.

  • Øget opsyn. Med ekstra bemanding, er der altid hjælp at hente. Har du spørgsmål, eller ønsker du vejledning under dit besøg på museet, er du meget velkommen til at kontakte museets medarbejdere.

  • Rengøring og hygiejne. Vi gør ekstra meget rent på museet i denne tid. Kontaktflader, som udsættes for særlig hyppig berøring, rengørs flere gange dagligt, og der er håndsprit til rådighed ved ind- og udgange, i udstillingerne, billetsalg, café og butik.Forlængelse af årskort


Alle aktive årskort til Statens Naturhistoriske Museum er forlænget med en periode svarende til antallet af ekstraordinære lukkedage hen over vinteren, så vi kan få mange flere gode museumsoplevelser sammen i 2021Forlængelsen er sket automatisk og gælder også for kort, der udløb i lukkeperioden 9. december 2020 – 20. april 2021.