3. maj 2023

Vi renoverer stierne i Botanisk Have

Renovering

Stierne i Botanisk Have skal renoveres i løbet af de næste par år. Første etape starter nu, og frem til midten af december 2023 vil hovedindgangen ved Nørreport derfor være eneste ind- og udgang til haven.

Blomster i Botanisk Have


De eksisterende stier i Botanisk Have skal istandsættes for at kunne håndtere og forbedre tilgængeligheden for havens mange besøgende. Samtidig har en regnvandssimulation vist, at der er behov for at sikre en bedre afvanding af stierne i tilfælde af kraftige regnskyl, som det desværre tyder på, at vi vil opleve flere af i fremtiden.

For at haven kan holde åben for gæster i hele istandsættelsesperioden, forløber renoveringen henover tre etaper frem til 2025. Den første etape vil foregå fra maj til midten af december 2023 og vil gælde den del af haven, der vender ud mod Sølvgade. Derfor vil eneste ind- og udgang til haven midlertidigt være via hovedindgangen ved Nørreport. Se kort over Botanisk Have her. 

Botanisk Have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.

På grund af havens historie og bevaringsværdi går vi forsigtigt til værks for at passe på de sjældne planter og den fredede have, som har ligget på Østervold siden 1874.

Læs mere om Botanisk Have...

Emner