26. april 2023

City Nature Challenge 2023

Hjælp forskerne

Fra den 28. april til og med 1. maj deltager København i City Nature Challenge. I løbet af fire dage kan alle hjælpe med at undersøge hvilke vilde dyr, planter og svampe, der findes i vores hovedstad, og på samme tid bidrage med vigtig viden om arternes udbredelse og antal.

Nordamerikansk-Terrapin_Botanisk-Have-1100x600
Nordamerikansk Terrapin i Botanisk-Have

City Nature Challenge er en international ”konkurrence”, hvor byer over hele verden kortlægger så mange vilde arter som muligt over fire dage. I 2022 deltog 445 byer fra 47 lande, og der blev fundet over 50.000 forskellige arter og over lavet 1,7 millioner observationer.

Alle kan være med i City Nature Challenge i København, og det er nemt: opret dig som bruger på Arter, find og tag billeder af alle de vilde arter du kan finde mellem den 28. april og den 1. maj, og registrer fundene i Arter. Dine fund tæller automatisk med, så længe du befinder dig inden for projektområdet, som du kan finde her: City Nature Challenge 2023: København.

- Der findes vilde arter overalt. Og når først man kigger lidt efter, vil mange nok blive overraskede over hvor mange vilde arter, der har fundet sig til rette i byen. Der er nemlig masser af spændende arter af både dyr, planter og svampe, som lever og trives i den urbane jungle, fortæller Jonas Colling Larsen, biolog og projektleder ved Statens Naturhistoriske Museum, der står for Københavns deltagelse i City Nature Challenge.

City Nature Challenge er skabt af Natural History Museum of Los Angeles County og California Acedemy of Sciences og startede som en venskabelig konkurrence mellem Los Angeles og San Fransisco i 2016 om, hvilken by der kunne finde flest vilde arter. Siden har City Nature Challenge bredt sig til hele verden, og gennem årene er det blevet til mange tusinde arter og store mængder data.

Følfod, Vesterbro

- City Nature Challenge er både en sjov og vigtig begivenhed. Ud over de spændende naturoplevelser man kan få ved at deltage, så hjælper man også med at indsamle vigtig data, når man registrerer sine observationer. Al data bliver nemlig frit tilgængeligt til brug i fx forskning og naturforvaltning, som kan bruges til bedre beskyttelse og forståelse af de vilde arter omkring os, fortæller Jonas Colling Larsen.

Praktisk info: City Nature Challenge 2023: Copenhagen

Rødt egern, Botanisk have

Emner