3. november 2022

Museumsfilm vinder flot pris

Guldvinder

International Academy of Digital Arts & Sciences har givet årets førstepris til filmen Letter to a Cycad.  

Letter to a Cycad from Natural History Museum Denmark on Vimeo.

International Academy of Digital Arts & Sciences har givet en guldmedalje til den smukke film Letter to a Cycad, som er produceret af Statens Naturhistoriske Museum. I filmen fortæller en en fiktiv stemme af botanikeren Frederik Liebmann (1813-1856) om hans forunderlige rejse sammen med koglepalmen - på engelsk Cycad - til Botanisk Have i København. 

I Palmehuset, kan du i dag se en uanselig lille metalplade, der kort oplyser om navn, årstal og den formodentlig verdens ældste koglepalme kommer fra. På det lille skilt står der ‘p1842’, som fortæller at palmen blev plantet i København i 1842. Siden da har den levet side om side med generationer af københavnere.

Koglepalmen blev oprindelig plantet ved Charlottenborg, hvor Botaniske Have lå på dette tidspunkt. Siden blev den flyttet på hestekærre til Palmehuset, som blev åbnet i 1874, hvor den står i dag. Nu er den 180 år gamle plante altså hovedperson i filmen, der fortæller om palmens spændende rejse fra Mexico til Danmark.

- Vi har sigtet efter at lave en poetisk film, hvor to fantastiske livshistorier væver sig ind i hinanden. Deres historier tager os samtidig på en rejse, der påminder os om den biodiversitets krise , som foregår lige nu. Så jeg er virkelig både stolt og glad for den påskønnelse, som vores film har fået, fortæller Anders Drud Jordan, chef for Design og Digital produktion på Statens Naturhistoriske Museum. 

Se filmen Letter to a Cycad på Vimeo

Emner