24. oktober 2022

Zoologisk Museum blev lukket med et brag af en fest

Lukning

14.406 gæster valgte at besøge Zoologisk Museum, inden det lukkede i efterårsferien. De fik mulighed for at opleve eller genopleve en perlerække af kendte og elskede arrangementer. Men det hele sluttede med en oplevelse, som man ikke får hver dag.

Søndag den 23. oktober var sidste mulighed for at se Zoologisk Museums dioramaer.
Foto: Anders Drud Jordan, Statens Naturhistoriske Museum. 

Der var fyldt på museet hele efterårsferien, hvor gæsterne - mange af dem børnefamilier - tog afsked med det 52 år gamle museum.

- Det er selvfølgelig med vemod, at vi må lukke et så elsket museum, der betydet rigtigt meget for generationers viden om og forhold til naturen. Men når det nu skal være, er vi utroligt glade for den flotte opbakning, siger Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum.

Hele ugen havde publikum mulighed for at opleve mange af de mest elskede arrangementer som Bamsezoologerne, rundvisninger i hvalkælderen og guidernes spændende fortællinger om dyrenes verden. Men efterårsugen sluttede med en noget anderledes og spektakulær oplevelse for gæsterne, for søndag den 23. oktober – museets sidste åbningsdag - begyndte museets konservatorer at demontere den ikoniske dinosaur Misty, museets 17 meter lange Diplodocus.

Først tog museets konservatorer Bethany Palumbo og Abdi Hedayat hovedet af Misty. Derefter blev den lange hals skilt ad bid for bid og forsigtigt støvet af, før de enkelte dele blev lagt i beskyttende transportkasser og kørt bort.
Foto: Christina Egeris Vandborg, Statens Naturhistoriske Museum.

- Vi havde valgt at give publikum mulighed for et smugkig på, hvad der nu skal ske med de ting, de har været vant til at se som en del af museet. Det gjorde vi for at give en fornemmelse af det store arbejde som nu begynder, og som varer helt indtil den nye museumsbygning i Botanisk Have kan byde velkommen til publikum om et par år. Byggeriet har været mange år undervejs, men jeg er overbevist om at den kommer til at give publikum endnu større oplevelser, når de går på opdagelse i vores fælles natur i de nye udstillinger, siger Peter C. Kjærgaard.

De flotte besøgstal på Zoologisk Museum har været med til at give Statens Naturhistoriske Museum et rekordår.

- Vi er rigtigt stolte af de besøgstal. De viser, at der er en voksende interesse for naturen, og mange søger viden om de mange problemer, vi oplever – for eksempel med klimaforandringer og masseuddøen. Her spiller Statens Naturhistoriske Museum en central rolle i formidlingen af naturvidenskabens verden, for selv om vi nu har lukket Zoologisk Museum, vil vi fortsætte med at fortælle om naturen i vores særudstillinger og gennem vores forskning. Og så glæder vi os bare til den dag, vi kan åbne dørene for en helt ny og spektakulær museumsbygning, siger Peter C. Kjærgaard.

Foto: Christina Egeris Vandborg, Statens Naturhistoriske Museum

Emner