22. august 2022

Ny museumsrekord på vej

Besøgsrekord

Statens Naturhistoriske Museum har haft en fantastisk sommer. Museet har allerede nået 300.000 besøgende i år, så alting tyder på at rekorden på 314.000 besøgende fra 2019 bliver slået meget snart.

Frederik Wolff Teglhus - Statens Naturhistoriske Museum
Museets særudstilling Neandertaler har tiltrukket et meget stort publikum. Foto Frederik Nesbith Wolff Teglhus

2022 har indtil nu været et af det bedste år nogensinde for Statens Naturhistoriske Museum med rekordmange gæster på de tre besøgsadresser: Zoologisk Museum på Østerbro, udstillingsbygningen med museets særudstillinger på Øster Voldgade 5-7 og Palmehuset i Botanisk Have. De mange besøgende – ikke mindst her i sommer - betyder, at museet rundede 300.000 betalende gæster i går, søndag den 21. august.

Foto Frederik Nesbith Wolff Teglhus

- Om et par år står vores nye museumsbygning klar her i Botanisk Have, og vores mål har fra begyndelsen været, at vi skulle kunne tiltrække 400.000 gæster om året. Men hvis året fortsætter som hidtil, er vi godt på vej mod det mål allerede i år, og det er vi jo rigtigt glade og taknemmelige for, siger Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum.

Den 23. oktober lukker Zoologisk Museum efter 52 år som en del af forberedelserne til den nye museumsbygning. Forventningen er, at rigtig mange gæster vil besøge museet en sidste gang, før det lukker sidste søndag i efterårsferien.

- Museet er en del af rigtig mange danskeres minder – ikke mindst fra barndommen. Så vi lukker med et brag, hvor vores gæster kan opleve quizzer, klappedyr, rundvisninger og bamsezoologer og meget mere, lover Peter C. Kjærgaard.

Foto Frederik Nesbith Wolff Teglhus

Emner