6. december 2021

Sidste chance for se Tristan Otto og Dinosaurernes konge

Udstilling lukker

Over 225.000 besøgende har oplevet T. rex’en Tristan Otto og de andre dinosaurer, siden udstillingen åbnede i juni 2020. Den 31. december i år er det slut, når Statens Naturhistoriske Museum siger farvel til de fantastiske fossiler og inviterer på et glas bobler på årets sidste dag.

Foto: Frederik Wolff Nisbeth Teglhus, Statens Naturhistoriske Museum

Han er 12 meter lang, fire meter høj og har et ikonisk stort sort kranium med et imponerende sæt tænder. T. rex’en Tristan Otto, og de andre fossiler i udstillingen Dinosaurernes konge, har været en del af en af de mest populære udstillinger i Statens Naturhistoriske Museums historie, hvor de har fortalt publikum historien om forholdet mellem nogle af klodens mest frygtindgydende rovdyr og deres bytte. Men den 31. december er sidste dag for udstillingen. Tristan Otto skal tilbage til Museum für Naturkunde i Berlin, og de andre fossiler skal tilbage til deres ejere rundt om i verden.

- Det er en udstilling, som har sat sit præg på Statens Naturhistoriske Museum, for den har vist, at vi kan skabe enestående oplevelser for et meget stort og bredt publikum, samtidig med, at vi fortæller om en af de voldsomste hændelser i naturen: Den masseuddøen, der vendte op og ned på livsvilkårene på Jorden for 66 millioner år siden. Den kombination har publikum taget virkelig godt imod, og vi vil tage erfaringerne herfra med videre, både i de kommende års særudstillinger, men også i de udstillinger vi er ved at udvikle til den nye museumsbygning, siger Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum.

Foto: Frederik Wolff Nisbeth Teglhus, Statens Naturhistoriske Museum

Dinosaurernes konge har ikke kun været en stor succes blandt publikum. Den har også vundet en af museumsverdenens mest eftertragtede priser, den amerikanske SEGD Global Design Awards, for udstillingens ’visuelle rejse’, der bringer publikum tæt på dinosaurerne og deres tid. Museet byder derfor publikum på bobler og juice på årets sidste dag, den 31. december 2021.

- Vi siger farvel til 2021 med et brag: Med to fantastiske særudstillinger på samme tid, der giver publikum store oplevelser og ny viden om naturen. Vi glæder os til at fejre nytår for naturen med alle vores besøgende. Det bliver lidt vemodigt at sige farvel til dinosaurerne, som danskerne i den grad har taget til sig. Men vi har også spændende ting på programmet til næste år og allerede nu kan man sammen med dinosaurerne opleve den fantastiske Wildlife Photographer of the Year, fortæller Peter C. Kjærgaard.

Fakta
Dinosaurernes konge åbnede den fredag 19. juni 2020 og lukker fredag den 31. december i år. Læs mere om udstillingen

Wildlife Photographer of the Year åbnede fredag den 19. november i år og slutter søndag den 29. maj 2022.  Læs mere om udstillingen

Begge udstillinger kan ses på Statens Naturhistoriske Museum,
Øster Voldgade 5-7, 1350 København K.