6. september 2021

Snigpremiere på årets første fotos fra Wildlife Photographer of the Year

Fotoudstilling

Den 19. november 2021 åbner Statens Naturhistoriske Museum for anden gang udstillingen Wildlife Photographer of the Year med  100 fantastiske billeder af natur og dyreliv. Se de første fotos fra den internationale konkurrence, som er grundlaget for udstillingen..

© Audun Rikardsen, Wildlife Photographer of the Year

Wildlife Photographer of the Year er hvert år imødeset med stor international interesse. Den populære udstilling kommer fra Natural History Museum i London, hvor de 100 billeder er udvalgt af en international jury blandt mere end 50.000 indsendte fotos indsendt af naturfotografer fra 95 forskellige lande. Vinderne af konkurrencen bliver offentliggjort ved den store online prisuddeling den 12. oktober 2021.

I år er det anden gang, at de smukke og ofte tankevækkende billeder fra Wildlife Photographer of the Year kan ses på Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7 i København. Udstillingen åbner fredag den 19. novenber 2021 og kan ses til 29. maj 2022. Man kan allerede nu booke billetter på museets webshop.

Pressefotos: Se resten af de fantastiske billeder og find information om download og brug af pressebilleder

© Buddhilini de Soyza, Wildlife Photographer of the Year

Fakta om Wildlife Photographer of the Year

Wildlife Photographer of the Year blev oprindelig startet i 1965 af BBC Wildlife Magazine. I 1984 blev konkurrencen, som den er kendt i dag, skabt, og den tilrettelægges nu af Natural History Museum i London. Konkurrencen blev fra begyndelsen den førende begivenhed af sin art for naturfotografer og voksede kraftigt gennem årene. I dag anses konkurrencen for at være naturfotografiets svar på en Oscar.

People's Choice Award: Ud over de 100 udstillede billeder valgt af juryen udpeger Natural History Museum i London yderligere 25 billeder til en global offentlig afstemning. Her kan alle være med til at stemme på deres favorit til People's Choice Award. Mere information følger.

Læs mere om udstillingen på wpy.dk

Besøg udstillingens britiske hjemmeside